Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kezedben a kulcs
2011. szeptember 29. csütörtök, 12:30 | Huszti Sándor -...

Köszönjük az őszinte vallomásodat, igazán szép és nemes utat jársz be, még ha belülről nehéznek és kínlódósnak is látod most!
Akik már túl vannak ezen a szakaszon, azok tudják, hogy az elindulás, az őszinteség elkezdése az egyik legnehezebb része a belső utunknak, mert ha a korábbi életedet hazugságokra, "elmismásolásra" építetted fel, akkor most minden egyes téglát, sőt az egész épületet le kell bontanod és a kezdetektől kiindulva immár az igazságra építkezned!
De ez nem teljes visszaesés, hiszen már az a tapasztalatod meg van, hogy hazugságokra, megfelelésre, félrenézésekre nem lehet és nem is érdemes építkezned, mert azon az úton nem leled meg sem magad, sem a boldogságodat! 

"Folyton itt rekedek meg, a "miérteknél", és a "mi lett volna ha" gondolatoknál."
 Talán segíthet, ha úgy gondolsz a múltra, hogy annyi tudással, annyira és arra voltál képes. Akkor, a legtöbbet hoztad ki abból, amid volt, amit tudtál.
Ha többet akarsz kihozni az életedből, akkor neked kell többnek, tudatosabbnak lenned!

Ilyenkor természetes, hogy félsz a jövőtől, az ismeretlentől. Azonban ha párhuzamot vonsz a régi kudarcaidból a jövőre, akkor láthatod, hogy a felkészületlenséged, az önbecsapásod, a nem tudásod vezetett a kudarcokhoz.
Ha ezen változtatsz, vagyis egyre őszintébbé válsz, tudáshoz juttatod magadat, képességeket sajátítasz el, akkor a végeredmény is bíztatóbb lesz, akár még sikereid is lehetnek.

Ugyan van - szerinted - pár évtized lemaradásod, de ha ilyen elszántsággal haladsz az önismeret, megtisztulás útján, akkor pár év alatt behozod azt a "lemaradást" és felismered, kellett ez a zsákutca, hogy tudatossá válj a hibáidban is!

Amikor valaki azzal fordul hozzám, hogy mit tegyen, hogy elkerülhesse a jövőben az eddigiekhez hasonló kudarcait, akkor én nem az utat mutatom meg neki, hanem azokat a belső hibáit, amelyek a kudarcaihoz vezettek. Ha nincsenek hibák, nincsenek kudarcok sem.
Egyszerű a képlet, mégis oly soká érti meg az ember, mert ehhez fel kell vennie a felelősséget Önmagára és már nem kenheti a világra, másokra, vagy a rossz sorsára!