Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Nem csak egyszerűen nem gondolok semmire,hanem a semmi olyan
2011. szeptember 29. csütörtök, 10:16 | alfa omega   Előzmény

Nem csak egyszerűen nem gondolok semmire,hanem a semmi olyan mint a mély alvás,kóma,mert olyankor sincs semmi,se idő,se élmény,se tudat,csak egy kiesett idő nélküli szakasz a létedből.Tarthat több évig,neked akkor is csak egy pillanatnak tűnik,egy pont.A pontnak nincs kiterjedése.
Lehet-e olyan,hogy örökké tartó semmi,nemlét?A kóma szempontjából a nemlét egy kiterjedés nélküli pont,ami kettéválaszt két létszakaszt.
Talán a halál is ilyen,ami kettéválasztja a létet valamitől.Talán egy következőtől?
Meglehet,és itt jön a te nézeted,hogy a következő lét akármilyen is lehet,totálisan más is lehet,mert a nulláról indul,a semmiből,nem pedig folytatása ennek,mert ez már a semmibe veszett.
De egy akkor is biztosnak tűnik:a nemlét nem tarthat tovább egy pillanatnál.

Az univerzum is ilyen:a nemlétből indult az ősrobbanással a lét.Jelenleg tart a lét,de egyszer minden csillag kialszik, szétszóródik,aztán szétporlad,semmivé bomlik és akkor újra beköszönt a nemlét(jelenleg ezt tartják valószínűnek).
De ez a nemlét csak egy pillanatig maradhat ,mert újra belerobban majd a lét(ami lehet ,hogy teljesen más lesz).
Az univerzum szintjén a nemlét,a semmi tehát egy egyensúlyi állapot,ami olyan érzékeny,hogy nem képes egy pillanatnál tovább fennmaradni(egy pont).A lét pedig egy "szétválás" ,elkülönülés.Minden úgy jön létre,hogy elkülönül valamitől,a többi létezőtől.Önállóként kezd létezni.A nemlétben pedig minden feloldódik,egy egységes semmivé áll össze,de csak egy pillanatra.
vagy nem?