Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A legfontosabbnak
2011. szeptember 10. szombat, 8:03 | Domoszlai Katalin   Előzmény

azt a részét tartom, hogy fel kell ismerni és át kell írni ezt a hiedelmet

"manapság a fennmaradásért álló ideg az ember élete"

Ha valaki ebben hisz, a külvilág ezt fogja mutatni számára. Ha valaki az életet nehéznek tartja, meghoz egy döntést, megrövidítem. Dohányzom.

Az aggodalom a holnapért, az önbizalom hiány és a gyenge lábakon álló biztonságérzet jele. Lét-bizonytalanságból fakadó félelmei az embereknek mindig is voltak, vannak és lesznek. A legszélsőségesebb körülményeket, mint például a koncentrációs tábor ( ahol volt miért stresszelni ) azok élték túl akik hittek önmagukban.

Véleményem szerint a gyökércsakrán kívül a hármas csakra is erősítésre szorul. Az igazi biztonságérzetet az adja, ha a változó és mégpedig nagyon gyorsan változó körülményeknek meg tudok felelni, felismerem a megoldásokat. A legkönnyebb megoldásokat. Minél nagyobb a harmónia a világgal, annál egyszerűbbek és természetesebbek a megoldások.

Az helyes önértékelés és az önszeretet nagyon fontos a dohányzásról való leszokásban. Értékesnek kell hogy tartsam az életemet és a testemet. Meg kell tanulnia az embereknek szeretni és elfogadni magukat, nem csak a teljesítményeken és a sikereken keresztül. A férjedet Te sokkal értékesebbnek tartod, mint ő önmagát. Te akarsz tenni az egészségéért, ő elbújik egy kifogás mögé. A gazdagok között jóval több a szenvedély beteg, mint a szegények között, jó példa erre Maradona, az argentin focista. Vagy Britney Spears. Jean Claude Van Damme. Amíg feljutnak a csúcsra, abba a hiedelembe kapaszkodnak az küzdelemnek jutalma lesz. Amikor mindent elértek akkor szembesülnek azzal, az életük üres, értéktelennek tartják és szerethetetlennek saját magukat és nyúlnak valami szer után hogy az életet el tudják viselni.

Az apám aki az ötvenes éveiben letette a cigarettát semmilyen szervi bajt nem szerzett emiatt, viszont nyert több mint húsz évet, elmúlt hetven, mire a betegségek jelentkeztek. Saját magamról is elmondhatom, hogy egészséges vagyok. A plusz kilóknak nem örülök, tény hogy felszedtem 10 kg-t. Viszont most következik a következő lépés az pedig az egészségesebb táplálkozás és a jóval több mozgás. Az önszeretet és a félelemoldó meditációk hatására a fogyás elindul. Tény hogy ahogy megy az ember befelé a korba egyre nehezebb az életmódbeli változásokat meglépni, egyre mélyebben gyökereznek a rossz szokások. Viszont a tétje a változtatásnak jóval nagyobb, lét kérdés.

Lehet, hogy ha maradok a dohányzásnál, bátran ehetnék sütemény hegyeket, fehér kenyeret és nem kéne mozognom ahhoz, hogy tartsam a súlyom. De ilyenkor eszembe jut egy bölcs asszony mondata: a tested alkalmas arra hogy nagyon sokáig élj, ha vigyázol rá és nem égeted két végén a gyertyát.