Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
,,Hát ennyit a megbocsájtásról...''
2011. szeptember 08. csütörtök, 13:30 | Éva.

A megbocsátás és a törvények az két külön dolog. A megbocsátás az nem érvénytelenítheti a törvényt.

Te felmentenéd Stohlt, mert nem veszed figyelembe,hogy visszaeső.
Már egy ilyen ügyet korábban megúszott,akkor is esküdözött,hogy soha többé pia és drog,soha többé úgy nem ül kocsiba. Csakhogy abban az állapotban az ember nem igazán beszámítható,és pont ezért veszélyes magára és másokra is, ha ilyenkor mégiscsak kocsiba ül ./ taxi is van,tudod?:) /

Szép dolog ez a kampány,viszont csak enyhítő körülmény lehet,nem mentesítheti a büntetés alól.Felfüggesztettel meg végképp nem úszhatta meg-pedig ebben bízott-mert az visszaesőként lehetetlen,inkább súlyosbító körülmény.

Szerintem így is megúszta. Nagyon is,mert a 2,5 évből csak 10 hónap lett és abból is csak 5-öt kell leülnie!
Ez elkerülte a figyelmedet, tehát még fél évet sem,ami annyira kevés büntetés egy ilyen ügyben,főként egy visszaesőnek,hogy még igazán magába sem tud szállni.
Pedig egy ,,reális'' büntetés a javát szolgálta volna,valószínűleg lett volna ideje elgondolkodni a celeb élete felett,és lehet hogy új emberként jött volna ki a börtönből. Úgyhogy ez ,hogy ennyivel megúszta szerintem épphogy a kárára válik e miatt. Nem lesz lehetősége változtatni az életén. Egy ilyen rövid intermezzo után ott folytatja ,ahol abbahagyta.Öt hónap kevés ahhoz,hogy az emberben maradandó változásokat hozhasson.

Egyébként ne félj,jó élete lesz,ugyanúgy folytatja ezt a prevenciós programot,hiszen 4 évet aláírt,hogy addig tartja az előadásokat,beszélgetéseket. A börtönben nem fogja senki sem bántani Bucit,ahogy Cinit sem. Sőt!!!
És ne feledd Magyarországon is vannak luxusbörtönök,ahol vidám és gondtalan az élet:) A kollégái és a rajongói meg az újságírók, pedig nap mint nap látogatják majd,még el is fárad bele. És szerintem ,,eltávot'' kap majd ezekre a rendezvényekre./meg ide,oda/
Még az is lehet ,hogy színházi próbákra is kijár majd. Hiszen a Nemzetiben most is próbált, a másod fok előtt is,az első fokú 2,5 év ellenére is:)
Gondolod ,hogy beveszik a darabba,ha ő ténylegesen el lesz zárva?
Miki ,figyelj a részletekre is,és ne aggódj Buciért:)))

Öt hónap letöltendő....Maradandó sérülésért, visszaesőként,részegen,drogosan...Hmmm...Meg kéne nézned,hogy egy ilyen súlyú cselekményre mettől meddig terjed a büntetés a BTK-ban?

Szerintem azok az emberek,akik ezt keveslik,nem gonoszak és nem ,,fröcsögnek'',csak igazságot,és esélyegyenlőséget szeretnének. Hogy mindenki azonos elbírálás alá kerüljön /a törvény előtt/ ,és ne feledd ,volt már egy Császár Előd ügy,ahol addig ügyeskedtek,amíg egy halálesettel is terhelt ugyanilyen szitut el tudtak sikálni.
Csodálkozol ,ha ez az embereknek nem tetszik?

Én személy szerint nem foglalkoztam ezzel az üggyel. Nem az én dolgom bíráskodni,sem felmenteni.
Neki kell majd elszámolnia a lelkiismeretével, és 5 hónap ehhez nem is olyan sok idő.

Ui:
Ha én bíró lennék,akkor úgy róttam volna ki a büntetést,hogy mit mond a BTK erre a cselekményre?
Mettől meddig tartó szabadságvesztést?.
A visszaesése miatt a maximumot adtam volna,a drogprevenciós programja miatt /4 év nem semmi/,tehát azért a minimumot.
Összességében valahol a tól-tól, ig-ig felénél tartottam volna igazságosnak. /mint bíró,mert mint magán ember,nem az én dolgom/
Esetleg még bevontam volna pszichológus igazságügyi szakértőket,hogy valóban van e megbánás,komolyan gondolja e?,és ha igen ,akkor még csökkentettem volna,mert a túl sok büntetés viszont az ellenkezőjét válthatja ki.
Na most nem tudom,hogy ez pontosan mennyi lehet,de az elsőfokú 2,5 évet tekintve /már az is gondolom a legkevesebb kiróható/, biztos hogy nem 5 hónap:)
Úgyhogy Miki ,örülj Bucival együtt,hogy így ,,megúszta'':)))
Nagy ötlet volt ez a drogprevenciós program. Megmentette őt 2 év börtöntől.