Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Minden Neked szól, amit észreveszel!
2011. augusztus 29. hétfő, 17:14 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"Ha nincs dolgom a rólam írt véleménnyel akkor nem háborodok fel..."
Szerintem mindennel van dolgunk amit észreveszünk az életben, amit meg kifejezetten nekünk címeznek, azzal egészen biztosan! Az élet tükrözéses módszerének pont ez a lényege, hogy nem ad olyan információt, amit ne kellene megemésztened - valamilyen módon.

Ha megfigyeled, hogy ami totál rendben van benned, azok felett teljesen elsiklasz, észre sem veszed a megjelenését, míg más dolgok, amelyek vonzanak vagy taszítanak, mindig megtalálnak Téged! Pontosabban nem megtalálnak, hanem Te vagy nyitott rájuk, mert még nem tudod, még tudatosítanod kell, ezért kiszúrod azokat a rengeteg jelenlévő információ közül is.

Vagyis szerintem nem nekünk kell leválogatnunk, hogy nekem ezzel dolgom van, ezzel meg nem, mert ezt a válogatást az egonk teszi önvédelemből, nem pedig önismereti nyitottságából! Hanem a dolgunk az, hogy mindent befogadni, mindent tudatosítani, ami feltűnik, amin megakadunk, ami elér minket, ami nekünk lett címezve, és közben nem válogatni a feladó hitelessége, vagy a saját kedvünk, véleményünk szerint. Így sokkal ütősebb lesz az út, mert sokkal több jelet veszel komolyan, pláne azokat, amelyeket eddig önvédelemből kiszórt az egód védelmi rendszere.

Aki ennek ellenére mégis megválogatja, hogy mely jeleket fogad be és melyeket nem, az biztosan nem akar/ nem mer teljesen őszinte lenni Önmagához, mert fél vállalni az élet színtiszta őszinteségét, a fájónak mondott igazságokat.