Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Minden jobb, mint a változás ismeretlensége, bizonytalansága
2011. augusztus 27. szombat, 20:38 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szerintem az olyan érvelések, miszerint: "Pont Ő ne mondja meg nekem! Ugyan kicsoda Ő? Nem is ért hozzá! vagy Semmi köze sincs hozzá!" - csak alibik arra, hogy ne kelljen belemenned az igazságba, ne kelljen feladnod a biztosnak érzett jelenlegi helyzetedet.
A megoldáshoz nem azt kell boncolni, hogy ki mondta, miért mondta, van-e hozzá joga, tudása, köze, hanem inkább azt, hogy miért állsz ellen a változásnak, miért félsz elveszíteni az amúgy is katasztrofális helyzetedet?

Emögött például azt találhatod, hogy bármennyire is tudod, rossz helyzetben vagy, az egod még mindig jobbnak ítéli ezt a biztos rosszat, mint egy jövőbeli, bizonytalan jót! Annyira félünk a változás utáni bizonytalanságtól, ismeretlen jövőtől, hogy inkább ragaszkodunk a jelenlegi rossz, de legalább ismerős helyzethez.
Ezt a félelmünket mindenképpen kezelni kell, mert ez minden változástól képes megóvni minket, még a legszükségesebbektől, a legjobbaktól is! Talán ez az ego egyik legmélyebb félelme, ami egyben a legnagyobb kerékkötője is a fejlődésünknek.

Ha ez van a háttérben, akkor keresd meg az összefüggéseket, mígnem megérzed a változástól való félelmedet és akkor abba menj bele a Félelem feloldása gyakorlattal!