Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Az önismeret
2011. augusztus 26. péntek, 6:37 | Domoszlai Katalin   Előzmény

arról szól, ha bele kerülök egy helyzetbe, akkor az összes tényezőt tudatosítani kell, hogy a megoldás megszülethessen.

Mit gondol róla az egóm?
Milyen megoldást talál rá az egóm?
Mi a valódi ok?
Mi a valódi megoldás?

Ezeken érdemes végig menni Erika, ha a szomorúság okára valóban kíváncsi vagy. Ugyanis nem én okozom :-)

A felelősség vállalás a saját életemért azt jelenti, hogy nem hárítok és mutogatok a másikra.

A tisztán látáshoz nagyon fontos elszakadni attól, hogy egy ember - akár én is - a múltban mit gondolt és mit tett. Ha abból indulsz ki, sohasem fogod a jelent tapasztalni. Érdemes megkeresni a valódi okokat, miért hordozza valaki még mindig a sérelmeit.

Nem először kerülök ilyen helyzetbe, hogy kivetítik rám az anyával kapcsolatos elfojtásokat. Terapeuták számára külön fejezet amikor azt tanítják ezt hogyan kell jól kezelni. Nem vagyok terapeuta, és elnézést kérek mindazoktól akiknek bármilyen negatív érzést okoztam azzal hogy rosszul reagáltam ezeket le.

Az anya központi kérdés nálad is Erika, mivel írtál róla régebbi blogban, hogy az édesanyád nem akart téged. Te választottad őt ezt megtapasztalni. Ha még mindig van benned szomorúság, düh, értetlenség elfojtva, ezt ne vetítsd ki egy általad ismeretlen emberre, hanem a belső világodban keresd meg, mire tanít Téged.

SZJ12-nek nem azt javasoltam, szüljön a jelenlegi katasztrofális helyzetbe gyereket. Ez már megint egy belevetítés.

Azt javasoltam neki, hogy az elfojtást szüntesse meg, élje meg a vágyat. Sirály csomagokat vegyen és ne babakocsit :-) Rengeteg vágyat lehet tudatosítani meditációban, szépen tisztába lehet tenni, melyik az egóé és melyik a léleké. A párkapcsolati problémák összefüggenek a gyerekvállalással. Hiszen ha valakinek a tudattalanjában az van bekódolva, hogy egyedülálló anya legyen, akkor olyan partnert fog bevonzani apának, akivel lehetetlen lesz együtt felnevelnie a gyereket.

Erika, teljesen igazad van, hogy sok nő elbújik a probléma megoldás elől a gyerekszülésbe. De alapvetően különbözik a világnézetünk arról is, hogy egy lélek egyáltalán leszülethet-e? Hiszen ha csak tökéletes családokba születnének le a gyerekek, hogyan tapasztalnák meg azokat a negatív dolgokat amelyek elengedhetetlenek a fejlődésükhöz?

Meggyőződésem, hogy az életről a Felsőbb Én dönt és a leszületendő lélek. Ugyanis ha az egó akar gyereket még ott van a meddőség, sokszor biológiailag megmagyarázhatatlan módon. És vannak esetek amikor a gyermek az abortuszt túléli és leszületik. És van az a helyzet, amikor már anyaként kell megoldania azokat a nehézségeket, ami elől elmenekült az illető elmenekült.

Még pár szó a sérelmekről, vádaskodás okozta szomorúságról. Ha valaki megveszi az Érzelmek és Oldások csomagot, és az adott területhez tartozó többit is, kitartó munkával helyre tudja hozni az életterületet. Megszűnik az érzelmi töltet, amiből a kivetítések táplálkoznak. Az elfojtásokat kell felszínre hozni, az Énvédő mechanizmusok blogomban gyönyörűen csokorba lett szedve.