Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
az Úrra bízni magamat
2011. augusztus 17. szerda, 14:58 | DIdiusUS

Köszönöm a reakciókat melyek tőletek születtek. :)

1.ANDI
Szerintem természetes a KÍVÁNCSISÁGod, mind önmagad és mind a "másik ember" irányában. (Bár van aki úgy véli a kettő ugyanaz) :D

Fontos az ÖNMEGISMERÉS, hiszen a másik ember megismerése is ezáltal valósulhat meg mélyebb szinten. Illetve azzal, hogy mást megfigyelsz, beépítheted saját magad önmegismerési folyamatába. Összefüggenek ezek.

S mi lehetséges eközben? Mikor már rájössz arra, hogy önmagad egész oké vagy, tudsz másoknak segíteni ebben, hogy ők is elérjenek a szeretetközpontú gondolkozásmód magasabb szintjére.
Még én is ön/ illetve a MÁSIK ember /megismerésen vagyok. Annak is kül. mélységi szintjei vannak. Bár én már inkább energiát és fényt látok a másikban.

Szerintem az egyedüli út a szeretet útja, mely az összes többi érzést felül tudja írni. Az, hogy én idáig eljutottam az Isten által következett be.
Tetszik az a hasonlat, mikor minket embereket mint egy cserépedényt formáz a Jóisten, és én ezt kitágítanám úgy, hogy a formázás során széteshetünk mint a puzzle darabok majd utána magasabb szinten össze leszel rakva.
Ez az említett folyamat: formázás-szétesés-összerakás-formázás …..ISMÉTLŐDHET X-szer.
Mindig magasabb lelki tartalomra jutva ezáltal.
Isten keze alatt, az ő tenyerén zajlik mindez.-- HÁLA

MEGÉRZÉSEK:
Sokan megéreznek dolgokat és ez természetes folyamat. Amit írtál, hogy van rá valami lelki reakciód, pl. megijedsz ettől, szintúgy természetes hatás.
Nekem ez a folyamat most ott tart, hogy már semmi kedvem "rejtegetni" a megérzéseimet a család és a barátaim előtt és mintha már idegenek előtt is egyre merészebb lennék.

Most volt egy családi party (nővérem szülinapja), és én MELLESLEG megjegyeztem, hogy én megérzek dolgokat, meg hogy „talán” előre is látok….

-apum kiakadt, érthetetlenség, zavar mely azt váltotta ki nála, hogy nekiállt viccelődni, :) (ugyanolyan faviccei vannak neki, mint nekem :), de van mikor lehet rajta nevetni is :D )
-anyum szavakkal hitetlenkedett, belül pedig mint egy kis buddha figyelt és tudta igazat mondok, :)
-nővérem féltőn reagált: "Nancikám" nehogy túlzásba vidd", és a végén ki tudja honnan előszedve eddig élete tapasztalataiból már a "szektákat" is emlegetette :) hehe

-fiú ikertesóm aki a "legfejlettebb"intuíció terén: azzal jött, hogy mondjam meg, hogy mit látok vele és a családjával kapcsolatosan.
Aranyos volt a reakciójuk. Szeretem őket. :)

Valahogy kellett, hogy reagáljanak, és mindenki másképp dolgoz fel eseményeket, cselekvéseket, élethelyzeteket. Az egyedüli közös, hogy van a hatásnak hatása.
Nem mintha ez a bejelentésem óriási nagy dolog lett volna összességében nézve.
Ám bárminek a FELVÁLLALÁSa –bátorság.

Próbálok válaszolni a kérdésedre, hogyan lehet jobban érezni embereket.

Ránézel az emberre, és látod benne a „fényt” és a pozitív tulajdonságokat, szeretetet. Csak erre figyelj. Ezek megléte felülírja az esetleges negatív tulajdonságokat, játszmákat, egoharcokat, melyek az emberekre jellemzőek.
Az ember maga belül szeretetenergia.

Mire figyelj még?
-A szív sokszor mást mond, mint az ego által generált tudatlan szó.

-A szem tényleg a lélek tükre, és a lelki fény a szemben is fellelhető. Egy gyermeki szembe nézve volt már olyan érzeted, hogy szinte beleesel a mélységbe? Ez a kezdete a bölcsességnek.
Egy „megvilágosult” szeme másmilyen, mint egy átlagos lelkületű ember szeme.
Mindkét ember ugyanolyan értékes, csak az egyik már magasabb lelki szinten van.

Szóval, minél többször fordulsz szeretettel teli figyelemmel a másik felé, annál inkább érzed ugyanezt vissza is.

Isteni gondoskodására bízom magam.
Gondolom többet úgysem kapok, mint amit elbírnék, de ha nem kapnék több megérzést az is rendben lenne. Minden okkal történik bármilyen sablon így leírva.

2.ÉVA

Az Isteni gondviselésbe vetetett hit ezek szerint nálad is megjelenik? :)
Én úgy érzem, hogy a mostani gyerekek rettentő magas teremtő készéggel, hittel, bölcsességgel születnek, de látom azt is, hogy pl. facebookon elérnek idős emberek is akik csak testben idősek. Mindig és mindenkor lehet tanulni a másiktól, tiszteletben tartva őt, és mindig és mindenkor ki lehet zárni érzéseket, amiket a másik küld.. De ez utóbbi nehezebb, hogy ne hasson rád valami, illetve az érzékelés teljes kizárása is nehéz.

Azt csak az emberi agy mondatja velünk, hogy a szeretet és annak kimutatási készsége korfüggő lenne. Nincs érteleme korról beszélni.
A idő számomra egyre inkább végtelen. Csak a mi kis testünk hanyatlik általában egyre lejjebb az idővel ….bár állítólag az energetizáló „kezelésekkel” a test és lélek is karban tartható.

Van egy ismerősöm, aki ilyenekkel is foglalkozik. Itt ismertem meg ezen a honlapon, mikor egyszer írtam és ő reagált rá valamiért.
Most hétvégén tart tanfolyamot is. Ha jól láttam ide írható programjavaslat is, s nem szokásom ajánlgatni senkit se, de mivel ő nem az az önmagát ajánlgató fajta, én meg látom benne a fényt így:

http://www.akivagyok.hu/energiaerzekeles-a-fordulopont/

Dátum és helyszín - 2011. augusztus 21. vas. – 9:00-18:00
Bp. Andrássy út 98. Sziddharta Közösségi Ház

3. Kirsikka

Találó a kifejezésed, hogy szíven üti az embert a tisztaság. Köszi!

Sokat írtam!Remélem mindenkinek a legjobbakat!