Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Szia Szeges!
2011. augusztus 03. szerda, 10:59 | Domoszlai Katalin

Közelítsük meg másik oldalról a meditálós sikerélmény elmaradását nálad, nézzük azt, hogy a meditáció elsősorban probléma megoldó eszköz. Másodsorban egy technika. Aki elkezdett azon az úton járni, hogy ezt ki akarja próbálni, mint én is például, konkrétan tudtam, mi az, amit elvárok attól a tudástól, amit a meditációkon keresztül kaphatok.

Jártam anno egy parapszichológushoz. Ő mondta nekem, hogy meg kell tanulnom meditálni, ez az egyetlen módszer arra, hogy a lelkemet saját magamnak meg tudjam gyógyítani, hogy az életemet rendbe tudjam rakni. Mivel ő zseniális volt a saját területén, egyszerűen hittem neki, máig hálás vagyok, hogy erre az útra terelt a sok vakvágányról, amivel addig próbálkoztam.

Meg akartam érteni a tudatalatti működését, a gyerekkori minták hatását, egyszerűen rendbe akartam rakni az életemet.

A meditációban az ember meg tudja keresni az igazi okokat és megkapja az igazi válaszokat. A tudatosítás azt jelenti, tudom, mi miért történik és a saját kezembe kerül az eszköz, hogy változtassak rajta. Ahogy bent úgy kint. Nagyon kemény dolgokkal szembesül az ember, ha valóban ki meri nyitni a saját tudatalattiját. Lehullanak a leplek a szerepeinkről, az önhazugságainkról, indulatok, dühök, gyászok, mély fájdalmak, elfojtások tengere...

Ha például Te úgy döntenél, hogy nekilátsz a belső apa és gyerek viszonyt tudatosítani, a saját belső gyermeked és a szüleid viszonyát és a saját apai részed viszonyát a gyermekeiddel, a volt házasságodat, akkor a valóságban is rendeződne a viszonyotok. Valószínűleg jó pár meditáció kell ehhez, egy-egy életterület rendbe rakása több évbe telik. Viszont ha ezt megoldottad, akkor sem a felszínen, sem elfojtva nem marad fájdalom, düh átadja a helyét a megértésnek, a szeretetnek, normalizálódik a kapcsolatod a volt feleségeddel és a gyermekeiddel is.

Az egó nem akarja kinyitni a tudatalattit, fél a megborulástól, inkább elalszik a meditáció alatt. Viszont meg lehet és meg is kell kötni vele az alkut, fel fogja vállalni a fájdalmas, kényelmetlen dolgokat ha tisztába van azzal, amit nyerhet vele.

Ez az út elején puszta hit, de aztán szépen jönnek az eredmények.

Mint Szabó Gabinál és Szöllősi Zolinál

http://onmegvalositas.hu/blog/szabo_gabi/koszonto_szuletesnap_eloestejere

http://onmegvalositas.hu/blog/grape/hala_megelese

A saját utamról annyit mondhatok el, hogy az összes életterületemen egyszerre dolgozom, de legelső helyen az anyagi biztonság és a család egyben tartása szerepel. "Független szakértő" szerint aki a lányom, a kapcsolatom a gyerekeimmel 70%-ban javult az elmúlt két év alatt, az anyagi helyzetemben a milliós veszteségek helyett pár tízezres tételek fordulnak elő és még nem vagyok készen :-) Leszoktam a dohányzásról. A dühöngésről is, úgy, hogy nem fojtom el, hanem megélem meditációban, még sorolhatnám a többi eredményeket :-)