Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Elalvás ellen fel kell ülni
2011. július 30. szombat, 15:33 | Huszti Sándor -...

Sokaknál probléma a belealvás, ezért erre több módszert is ajánlok a Sirály Meditációs csomagban. A legfontosabbak: Elalvás ellen fel kell ülni vagy akár állni, és kontrollálni kell magadban, hogy ne az alvás felé menjen a mélyülés, hanem a meditáció felé.

Ha alszol, akkor hiába pihentél egy jót, az nem egyenértékű azzal, mintha végig csináltad volna a gyakorlatot. Csak önmagukat ámítják azok, akik azt mondják, hogy biztosan hallottam a szöveget, tehát hatott. Egy dolog hallani és attól jóval több megcselekedni az instrukciókat és tapasztalni a következményeket!

Ennyiből nem lehet kideríteni, hogy másra lenne szükséged! Először el kellene érned, hogy sikerüljön a meditáció és majd csak akkor lehet véleményt alkotni, hogy ez a Te utad, vagy sem.

Egyébként a meditáció csak egy másik (hatékonyabb) közeg arra, hogy tapasztalj, érezz, gondolkozz, problémát oldj meg. Majdnem ugyan azt kell itt is tenni, mint amit éber állapotban, de az itt jóval hatékonyabb lesz, mert közelebb vagy a tudatod mélyebb rétegeihez, ahol a személyiséged alapjai vannak.
De a lelkedhez való hozzáférésnek is lehet ez a módja, mivel a mélységben végre eléred Önmagad. Éber állapotban csak egy nagyobb megnyíláskor szokták tapasztalni az emberek a lelküket.