Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nekem is egy játszmának tűnik Attila végjátéka. Jézus jutott
2011. július 28. csütörtök, 12:50 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nekem is egy játszmának tűnik Attila végjátéka. Jézus jutott eszembe róla, amikor ki volt akadva azon, hogy az embereknek miért nem kell az Isteni tanítás, a szeretet?? Igaz, hogy volt pár tucat érdeklődő és néhány nagyon elszánt tanítványa, de Ő máris, az egész világot akarta megváltani, minden embert felébreszteni az igazságra.
Igen, ez volt az Ő szándéka, de egos szűklátókörűségében nem látta, hogy akiket fel akar ébreszteni, azok még nem tartanak ott, hogy vágyják, akarják ezt az utat, attól még sokkal tudatlanabbak, lelkileg fejletlenebbek.
Mindezt láthatta volna, ha megvilágosodott lett volna, de így csak azt látta, amivel neki is dolga volt, hogy megértse és elfogadja egy alacsonyabb tudatosság működését és létjogosultságát. Így viszont csak a mások hibáztatása, a felelősség hárítása, sértődés és játszma hegyek maradtak, sok misztikus lepelbe becsomagolva.

A "majdnem megvilágosodottak" hiába látják a fényt, ha attól annyira elvakulnak, hogy nem látnak minket, mi hol tartunk, mitől félünk, mi az utunk. Ha nem látják a mi utunkat, akkor hiába akarják ránk erőltetni a maguk szuper módszerét, senki sem fog kérni belőle, akinek nem éppen az a következő lépése.
Egy igazi megvilágosodott látná a részleteket, nem csak a maga fényességét, tudatosságát. Látná, hogy egy gyereknek sok nap, sok érés és fejlődés kell, mire felnő, mire felnőtté válik. Azt nem lehet és nem is kell rákényszeríteni senkire sem, hogy egyik napról a másikra akarja a felébredést, miközben még nincs arra vágya, megértése!

Az kevés, hogy elmagyarázzuk neki, hogy ettől - meg ettől lesz neked jobb, ha ezt a spirituális utat választod. Egy ilyen döntés nem a gondolataidban születik meg, nem a megértésed hiányzik hozzá, hanem a belső érettség, mert ez a spirituális vágy sokkal de sokkal mélyebb szinten születik meg, mint a gondolatok szintje. Valahol a lelkünk közelében alakul ki a vágy, hogy itt az ideje a felébredésnek, mert letettünk már annyi terhet, látunk már elég tisztán, hogy képesek vagyunk meglépni ezt az átváltozást is.

Ahogy Kati is írja, ha kész a tanítvány, megjön a Mester! Én meg azt mondom erre:
Ha kész a Mester, megjönnek a tanítványok!