Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Tanulságosak a történeteid Marcsi.Természetesen én sem díjazom
2011. július 27. szerda, 12:09 | Éva.   Előzmény

Tanulságosak a történeteid Marcsi.Természetesen én sem díjazom az ,,arisztokrata'' úr felsőbbrendű viselkedését,de had' mondjak valamit a Magyarországon élő arisztokraták védelmében.

Akik nem emigráltak a háború alatt,után,azok olyan meghurcoltatáson és mindenükből kifosztáson, megaláztatásokon mentek keresztül,hogy akár még egy ilyen viselkedésen sem csodálkoznék azok után.
Teljesen megfosztották őket a gyökereiktől,mindenüket szó szerint elrabolták,és barakkokba kitelepítették őket,és úgy bántak velük ,mint az állatokkal,illetve még úgy sem.Azt viszont szem előtt tartva,hogy nap mint nap el ne felejtsék jó mélyen megalázni őket./Persze nevelő célzattal !:)/

Akik emigráltak,azok is sérültek sokat lelkileg,és szintén itt maradt mindenük,és a honvágy is kínozta őket /meg az itt maradt hozzástartozóik sorsa/,mire esetleg a 80 as évek végétől már hazajöhettek.
Szóval én részemről ilyen sors megélések után semmin sem csodálkoznék,hiszen mindenképpen torzul a személyiség,még a legnemesebb embernél is.
Mi ebbe bele sem tudunk gondolni,egy ilyen helyzetbe,amin ők és a gyerekeik évtizedeken keresztül átmentek.

Csak az arisztokratákról beszéltem általában,mert a korona herceg természetesen nem lehetett nálad több okból sem. Sem Habsburg Ottó/98/,sem pedig a fia György/47/,(már az életkor sem stimmel), semmiképp nem járhatott személyesen nálad a csomagjaiért:) A korona herceg az a király fia,a trónörökös. /Ha csak nem álruhában ,mint Mátyás király:D/
Remélem nem veszed kioktatásnak,csak a hitelesség kedvéért:)

Hogy hogyan jön ez az önismerethez? Hát ez is megérne egy ,,misét'',ebbe belegondolni,hogy velük mi történt,és hogyan lehet egyáltalán élve túlélni egy ilyen helyzetet,és azután pedig az ,hogy ezek után hogyan maradhatna mégis egészséges egy lélek,és a személyiség? ,aki átment ezeken a megpróbáltatásokon. Egyáltalán hogyan lehetett ezt ép ésszel kibírni?
Persze ehhez tudni kellene ,amit velük műveltek.../És persze nem csak velük/.

Aztán érdekes lenne megvizsgálni a másik oldalt is,aki ugye ,,üldözöttből'' ,az üldözőjükké vált.
És bosszút állva a ,,sanyarú sorsáért'',magából kifordulva ,,igazságot'' osztott.
Micsoda évszázados elfojtások szabadultak ott fel,düh és vérengzések,bosszúállások formájában...
Na itt lenne érdekes tapasztalat a családállítás,hogy hány ős elfojtott sanyarú kiszolgáltatott élete,
dühe kulminált ezekben az emberekben amikor megízlelték a ,,szabadságot'',és a hatalmat.