Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
a saját tapasztalataim
2011. július 27. szerda, 10:21 | Michaelita

Ez a meg nem értettek szomorúsága lélekrész nagyon ismerős:)
Gyógyíts magadban, ahogy csak tudod... vagy legalább is én nem tudok jobb módszert hozzá.

Mivel hasonló dolgokon én is keresztülmentem, csak azt tudom leírni, amit átéltem, megtapasztaltam.

A Fiamat nem próbáltam befolyásolni a válásunk után, mégpedig több okból: szereti az apját, szüksége van az apai mintára, szüksége van arra, hogy tisztelettel tudjon ránézni és fájna neki, hogy olyasmivel szembesíteném, amikre lélekben még nem készült fel.
Ezért hagytam, hogy számára derüljenek ki a dolgok.
Nem biztos, hogy jól tettem, mert most miután 30 évesen kiismerte az apját és a manipulációit alig hajlandó beszélni vele. Ez valahol fájó számomra, de nem hiszem, hogy tudok mit tenni ellene.
Ami pozitív hozadék: nem hagyja, hogy az apja elmarja mellőle a barátait, barátnőit. Nem hagyja, hogy az apja által belésulykolt ízlések, gondolatok, érzelmek vezessék, hanem saját ízlésének, gondolatainka, érzéseinek a megismerésére és megélésére törekszik. Lélekben elveszítette az apja tiszteletét és megnyert helyette egy teljes életet és sok más igazibb/igazabb ember szeretetét. Olyanokét, akik élik is azt, amit mondanak (nem csak prédikálnak, mint az apja).
Szomorú, hogy ilyesmi előfordul az én összetartó nagy családhoz szokott kis lelkemnek, de végül is az élet a sokszínűségről szól, talán ezt a lehetőséget is el/be kell fogadnom, mint egy lehetőséget.

Csaesz Kedves!
Nagyszerűek a gyerekeid, hogy így meg lehet velük beszélni dolgokat. Ez nagy összetartó erő a családon belül, úgy tapasztalom.