Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Adyashanti
2011. július 26. kedd, 19:05 | Domoszlai Katalin   Előzmény

és a tanítvány beszélgetése, részlet az Üresség Tánca c. könyvből

Tanítvány
- Úgy hallottam hogy erről a második megvilágosodásodról három hónapig egy szót sem szóltál a zen mesterednek. Számomra ez nagyon furcsa.

Adya
- Egyszerűen nem láttam okát, hogy elmondjam. Az egész annyira teljes volt önmagában. És bár egyrészről nagyon különleges volt, másrészről a leghétköznapibb dolgok közé tartozott amelyet valaha megéltem. Nem éreztem utána, hogy rohannom kellene, hogy világgá kürtöljem. Nem volt szükségem megerősítésre. Nem volt szükségem rá, hogy megosszam valakivel, sem arra, hogy megértő fülekre találjak. Hiszen az egész épp arról szólt, hogy elengedtem az összes ilyen pszichológiai késztetést. Ami miatt mégis elmondtam neki három hónap után, az azért volt, mert rájöttem, ő tizenöt éve csak erről beszélt nekem, és szívét-lelkét beleadta, hogy segítsen az ide vezető úton. Úgy gondoltam, örülne neki ha tudná.

:-)

Másik részlet

Adya
- Én magam elég csendes ember vagyok - a szatszangon kívül. De a tudatosság megannyi formát ölthet: jószívűség, játékosság vagy akár a legmélyebb csend formájában is megjelenhet.

Nekem ő hiteles a maga csendes, szerény módján. Az igazság a csendben van és nem az ordítozásban.