Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Vakhittel nem lehet teljesen beérkezni, a végső igazságot megta
2011. július 26. kedd, 16:24 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"a hozzászólásod a szóban forgó blogban sumák volt, ... illet volna erről tájékoztatnod engem is."
Mint korábban már írtam, nem tudtam, hogy nem olvasod a weboldalt, ezért nem tájékoztattalak a hozzászólásomról.
Egyébként meg hol van az megírva, hogy ne illene valakiről, a módszeréről, az arról kialakult véleményemről előzetes bejelentés nélkül írni?
Szerintem egy megvilágosodott Önvalónak ez nem lehet probléma, csak egy ego él ilyen "illendőségi elvárásokban", ő éli ezt meg sumák támadásnak.

"...hanem az, hogy önös érdekből félrevezeted azokat, akik egyébként lehet, hogy nyitottak lennének egy hiteles tanító tanításaira."
Mire gondolsz, mely önös érdekem miatt vezetek félre másokat?

"Mitől hiteles egy tanító? Attól, hogy éli azt, amiről beszél."
Ezzel egyetértek, szép mondat. Viszont Téged továbbra sem tartalak hitelesnek. Szerintem Te nem vagy abban a tiszta tudatállapotban, mint amit tanítasz. Közelíted ugyan, de nem tisztult még le teljesen benned.

Tehát valamelyikünk téved, és ez majd idővel ki is derül. Így jó.
Te belülről tapasztalod magad, így joggal mondhatod, hogy Te már csak jobban tudod, mi van benned!
Én viszont kívülről tapasztallak, belédérzek, és (szerintem) van olyan tiszta látásom, amivel meglátom az eltéréseket, a tévedéseket. Másrészt, kívülállóként jobban észreveszem a hibákat, amelyek belülről nem látszanak, amelyeket kényelmetlen lenne belátnod.

Az igazságot nem kell megvédeni. Ha tényleg megvilágosodott lennél, akkor nem vitatkoznánk ezen. Én lennék az első, aki belátja hogy ott vagy, Az vagy.

"Ugye ezeket még feltételezni is nevetséges?"
Ha hajlandó vagyok önállóan átgondolkodni, amiben egyébként tömegek hisznek cseppnyi megkérdőjelezés nélkül is, az nevetséges? Nekem nem.
Számomra értéke van a dogmák figyelmen kívül hagyásának és a dolgok átgondolásának, megkérdőjelezésének. Szerintem vakhittel nem lehet teljesen beérkezni, a végső igazságot megtalálni.