Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Eddig vártam hogy válaszoljak Neked, gondoltam ennyi idő alatt
2011. július 26. kedd, 13:25 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szervusz Attila!

Eddig vártam hogy válaszoljak Neked, gondoltam ennyi idő alatt benned is lenyugodott, formálódott mindaz, amit a hozzászólásom kiváltott.

Mivel már egy ideje nem látogatom az oldaladat (ennek is meg van az oka, aminek már hangot is adtam többször), ezért nem tudtam róla, hogy hozzászólást írtál nekem címezve.
Egy kedves ismerősöm jelezte, hogy írtál.
Akkor jó, hogy van ilyen kedves ismerősöd! : )
Nem tudtam, hogy nem látogatod az oldalt, mert nem olvastam azokat a hozzászólásaidat. Megírnád, hogy miért döntöttél így?
Ha valóban a segítő szándék vezérelt volna, akkor nyilván nem a nagy plénum számára tetted volna közzé a véleményedet rólam, hanem írtál volna egy e-mailt nekem (gondolom, meg van az e-mail címem). Így viszont a napnál is világosabb, hogy a cél a lejáratásom volt és a te személyed fölém emelése. 
Nem, tévedsz. A szándékom valóban segítő, de nem csak feléd, hanem a többiek felé is.
Azért nyilvánosan fejtettem ki a véleményemet, mert azt akartam, hogy a többi olvasó is okuljon az esetből. Ha egyszer majd Ők hiszik azt valamelyik magas tudatállapotukról, hogy megvilágosodtak, vagy találkoznak egy hozzád hasonló tanítóval, akkor tudják, hogy pontosan miről van szó, és miről nincs.

Úgy gondoltam, hogy ha van elég önkritikád, akkor nem támadásnak veszed a leírtakat, hanem megvizsgálod, hogy van-e benne igazság?!
Azért még reménykedem! ; )
 

Te dolgod.
Úgy jöttél el a satsangra, hogy nem jelezted előtte felém, hogy ott leszel. 
Nincs ezzel semmi probléma, végül is a satsang nyilvános és én szeretem a váratlan meglepetéseket, és nem is futamodom meg előlük. :)
Többször előfordult már, hogy ha előre tudta valamelyik tanító, hogy ott leszek a programján, akkor az előítéletei és megfelelése miatt totál görcsben volt és nem azt nyújtotta, amire egyébként képes lett volna.
Ezt szerettem volna elkerülni. Úgy voltam vele, hogy teljesen mindegy a személyem, nem az a fontos, hogy én ki vagyok, hanem az, hogy Te mit tanítasz.
De mivel felismertél, így az óvatosságom teljesen felesleges volt és örülök neki, hogy nem voltál zavarban, önmagadat adtad.
 
Az sem probléma, ha azért jöttél el, mert kíváncsi voltál a "lekezelő mesterre".
Remélem, ezt csak gúnyolódásból írod! Az általános véleményem rólad nem az, hogy lekezelő vagy, még ha olykor bele is szaladsz ebbe az ego megnyilvánulásba, ami ugye nem Te vagy! ; )
 
Abszolút érdektelen számomra, ha megállapítod a hozzászólásodban kiemelt betűkkel, hogy NEM VAGYOK MEGVILÁGOSODOTT. 
Gondolod érdekel, hogy ki mit gondol rólam?
Nem.
Mi vezérelt?
Mi volt a szándékod azzal, hogy egy már alvó blogban ezt közzé teszed?
Ez megint csak a te dolgod és nem is érdekel.
Köszönöm a felém nyújtott segítő kezedet, de nekem már nincs szükségem segítségre.
Ez nem ellened irányul (ne értsd félre)!
Mondjuk az érdekes, hogy ennyire nem érdekel ki mit gondol, de azért többször felteszed a kérdést a leveledben. Azt gondolnám, hogy ugyan Neked (az Önvalódnak) tényleg nincs szüksége segítségre, mert Ő a helyén van, viszont a háttérbe szorult személyiséged jegyei (hibái) rendszeresen megnyilvánulnak.
Hiába nem azonosítod már vele magadat, de a kommunikációdban mindig ott van, amikor támadásnak éled meg a környezet visszajelzéseit. Ez azt jelenti, hogy annyira csak nincs elengedve, elfeledve az az ego, bizony működik rendesen. Sőt, mivel Te is szeretnéd azt hinni, hogy nem az vagy, így sokszor nem is veszed észre a működését és bizonygatod, hogy helyén van, amit teszel, amit kommunikálsz!

Persze a külvilág még egy "megvilágosodottnak" is tükörként működik, így amíg él az egod, addig kapsz visszajelzéseket a működéséről. Ez elkerülhetetlen és jó is, hiszen segíthet a további munkában, ha tényleg tökéletesen meg akarod élni a megvilágosodást, nem csak így félig.
 

A Samyama technikával kapcsolatban:
Patanjali a Samyama technikát a Jóga Szútrákban egyértelműen leírta.
Én a Samyama technikát így tanítom, és működik mindenki számára aki elsajátítja (nem csak nálam).
Ha te ezt a technikát félreértelmezed vagy nem érted, vagy ragaszkodsz egy értelmezéshez, ami sületlenség, az a te dolgod.
Idővel, ha belátod, úgy is rájössz, hogy valami nem stimmel és újra fogod értelmezni, vagy esetleg hallgatsz arra, aki már a kisujjából rázza ki.
Na, ez megint lekezelő volt: "...sületlenség", "...aki már a kisujjából rázza ki".
Elég lett volna, ha csak azt írod, hogy szerinted más a Samyama technika, azt is elfogadtam volna.
Vajon miért próbálsz még lenyomni mellette? Szerintem azért, mert a kritikámat/véleményemet Te lenyomásnak éled meg, mert általában is félsz a lenyomástól és törekszel mások lenyomásra. Illetve nem Te, hanem az egod! Bocsánat!

Én elfogadom, ha tévedek, nekem annyira nem fontos, hogy melyikőnknek van igaza ebben a Samjama kérdésben. Hiszen ez csak egy fogalmi meghatározás, a lényeg az, hogy egy jó dolgot tanítasz, amit úgyis megtalálnak azok, akiknek szükségük van rá.
Az én tanításomnak nem lényeges eleme a Samjáma technika, így ezen biztosan nem fogunk összeveszni! ; )

Éppen ezért, csak vigyorogtam a Samjama-levitáció kihívásodon. Természetesen nem fogadom el, hiszen teljesen felesleges belemennem ebbe a gyerekes kakaskodás-játszmádba. Ki az erősebb?, ki a több?, kinek erősebb az Apukája? - Samjama technikája? Utoljára az oviban éltem meg hasonlót.
Amikor a leveledet olvastam, nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek? Ez most tényleg komoly? Olvasd vissza, remélem Te is meglátod benne a játszmádat!

Tévesen azt hiszed, hogy a mi beszélgetésünk arra megy ki, ki a jobb, ügyesebb, okosabb? Ki kerekedik a másik felé?
Ugyan miért? Mi értelme lenne? Kinek fontos ez? Tényleg nem látod, hogy felajánlottam a segítségemet? Ha Te úgy érzed, nincs rá szükséged, akkor nem élsz vele. Ennyi.
Élj békével, taníts jó dolgokat! Én örülök neki.

 

Viszont, ha te a tévedésedet úgy teszed közzé, hogy az más embereket is tévútra vezet, az már a te felelősséged.
Úgy gondoltam, hogy ezt a reakciót nem a te weboldaladon teszem közzé, mert ellentétben veled, nem célom mások lejáratása.

Nekem sem ez volt a célom Vele.

Élj békében!
Sándor