Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kirsikka képe
gyávaság>bátorság
2009. június 10. szerda, 10:16 | Kirsikka   Előzmény

El kell jutni odáig, hogy az ember felismeri a gyávaságát, be meri vallani a félelmeit. Én mindig azt mondogattam hogy más is csinálja, tehát természetes, pedig aztán mennyire nem az! :D Akkora megkönnyebbülés volt, mikor bevallottam magamnak, és elfogadtam(!) a gyávaságomat! Sőt, pont ez lendített előre, hogy tenni kell ellene. Rengeteg lehetőséget nyújt az Élet -makacs emberek képében- hogy igenis kiálljak magamért, merjem érvényesíteni az akaratomat, elképzelésemet.
Szóval ahhoz hogy merjünk lépni, először "csak" tudni kell... szerintem így jönnek a lépcsőfokok. Ki gyorsabban járja őket, ki lassabban. Nekem hullámaim vannak, mint általában mindennel. Beindulok-belassulok.

Az én környezetemben is akadnak ilyen emberek, akik annyira tudják hogy kinek mit kell csinálni... (sőt, volt aki meg is mondta, hogy ő tudja, hogy ilyen, mégse tesz semmit ellene!) Az első reakcióm az elfordulás volt -ilyentől nem tudok tanulni- aztán elfogadtam őket, és mégse fordultam el. Szerintem szükségünk van ilyen tapasztalatokra is, ha más nem elrettentésképpen :) úgyhogy lehet tőlük is tanulni :)
"Nem lehet mindenki a barátod, de mindenki a tanítód." :) (arról nem is beszélve, hogy ami zavar az megvan bennünk is... úgyhogy pláne KELL tanulni belőle)