Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
"...ugyan ki a kutyát érdekli, hogy most teremtettem, vagy csak
2011. július 23. szombat, 14:20 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"...ugyan ki a kutyát érdekli, hogy most teremtettem, vagy csak véletlen?"
Ha csak a vágyadat nézed, akkor ebben igazad van, viszont ha önismeretre, élet megismerésre is hajtasz, akkor az úgyis kíváncsivá tesz, tudni akarod, hogy hogyan működik a rendszer.

Másrészt, azzal tudod kiszűrni az ezós-önbecsapást, az újabb illúzió gyártást, ha meg tudod különböztetni a dolgokat egymástól. Az itt folyó beszélgetésekből is sokszor látszik, mennyire nem mindegy, hogy valamit az őszinte vágyunk, az egos akaratunk gerjesztett vagy a sors, esetleg a karma tett elénk?! Mindegyikkel más a dolgunk, máshogyan kell reagáljuk és aki nem látja az okokat, az azok közötti különbséget, az rendesen megvezeti magát.

Tehát a látás, a megkülönböztető képesség biztos tudást hoz, amire tovább lehet építkezni a helyes döntéssel, a tudatos önfejlesztéssel.

Írok is egy rövid példát: Szerintem Te azért írod, hogy végül is Neked mindegy mi van a mélyében, a lényeg, hogy működjön, mert tartasz attól a felelősségtől, ami a tisztánlátással Reád szakadna.
Belül érzed, tudod jól, hogy Te vagy a felelős tetteidért és minden helytelen döntésednek meg lesz a következménye, de ezzel nem akarsz szembenézni, inkább "elbutítod" magad.

Ez a felnövés előtt álló, de még a felelősség terhét cipelni nem akaró gyerekekre jellemző, úgy az oviból -> iskolába menetel határán. Mond ez Neked valamit?