Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Egyik esetben sem a gondolatunkkal teremtettünk
2011. július 23. szombat, 2:36 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Én valahol a kettő között érzem az igazságot:
Van, amikor a sorsunk előszelét érezzük meg és azt hisszük, hogy a gondolatainkkal teremtettünk, ahogyan ezt a képregény is kifigurázza.
Máskor pedig az élet ad lehetőséget a változtatásra, és ha mis is rendben vagyunk, akkor ezzel meg is valósítottuk azt! De a második esetben sem maga a gondolat teremtett, hanem mivel a helyén levő embernek a gondolatai is helyén vannak, így nem a gondolata, hanem a belső rend vonzotta be a külső megvalósulást.

Tehát egyik esetben sem a gondolatunkkal teremtettünk.

Viszont el tudok képzelni (volt már 1-2-szer ilyenem) egy olyan tiszta tudatállapotot, amelyikben annyira felé emelkedik a jógi az illúzió világnak, hogy képes bármit változtatni, megteremteni benne. Viszont az eme állapotban születő döntést semmiképpen nem nevezném gondolatnak, mert a gondolat az elme terméke, míg ez a tiszta tudaté! Minek is hívják ezt? Teremtő idea?

Az érdekes az, hogy amikor ilyenbe voltam, akkor be(le)láttam, hogy minden úgy jó, ahogyan van, és már nem akartam semmin sem változtatni, nem nyúltam semmihez sem a világban.
Hétvégén a3140-Attila mesélte el pont ennek a technikának egy leegyszerűsített változatát, mint "Teremtő Samyama", vagy hogy is nevezte?! Na, ha erre rászoknak a Secretesek, mi lesz akkor?!