Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A Secretes, Pozitív gondolkodók az élet élvezetét vallják céljuk
2011. július 23. szombat, 2:18 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Köszönöm Szeges, kezdem érteni.

"ehhez nem kell folyamatosan kontrollálnom magam, éppen elég, ha elhessentem magamtól a negatív gondolatokat..."
Én mondjuk azt is feleslegesnek tartanám, hogy időnként el kelljen hessegetnem valamit, ha egyszer utána is nézhetnék és feldolgozhatnám az okát, hogy miért jelenik meg az a negatív gondolat bennem.
Azt hiszem, ez egy lényeges különbség, hogy mi önismeretisek tovább megyünk a megoldásban és teljesen feltárjuk, megértjük és feloldjuk a problémát, míg a pozitív gondolkodók egy szinten megállnak a feltárásban és onnantól hessegetnek. Jól látom?

"...mert úgy érzem, hogy már nincs szükségem rájuk, sem pedig arra, hogy boncolgassam őket"
Véleményem szerint az egonk nem tudja helyesen eldönteni, hogy mire van valójában szükségünk, csak azt tudja megmondani, hogy Ő mitől érzi jól vagy rosszul magát. Ehhez nagyon ért, de csak rövid távon képes gondolkodni, a lélek útját, fejlődési vonalát nem képes figyelembe venni a döntéseivel.

"Élvezem, és még sokáig szeretném élvezni a mindig aktuális jelen pillanat örömeit, mert meggyőződésem szerint erre születtünk, ezért vagyunk itt."
És ezzel ki is derült a különbség legfőbb oka: a világnézet. Egy önismereti gondolkodású ember, Önmaga és a létezés megértését, a problémák megoldását látja minden élet céljának. Míg a Secretes, Pozitív gondolkodók az élet élvezetét vallják céljuknak.

Más motiváció, más célt határoz meg és máshova is vezet.
Remélem nem bántóak a megállapításaim, a működését próbálom megérteni ennek a pozitív gondolkodásnak, mert tőlem annyira messzire áll.
Még azt a részét valahogy érzem, hogy ha nagyon maga alatt van valaki, akkor ezzel fel tud állni a padlótól, de a többi megértéséhez segítség kell.

Köszi!