Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
szeges képe
Biztosan igazad van Sanyi...
2011. július 21. csütörtök, 12:57 | szeges   Előzmény

...hiszen ezek a Te megéléseid, tapasztalataid. De többeknél itt az oldalon mintha azt látnám, hogy időről időre felbukkannak ugyanazok a kétségek, problémák...

Nem vagyok "Titok" hívő, persze hallottam már róla, de nem hiszek benne.
Attól még lehet alapja, mert sokan esküsznek rá, de én azt tapasztaltam, hogy mindent amire vágyom, az éppen aktuális helyzetemnek, állapotomnak, "valós elvárásomnak" megfelelően kapok meg.
Ha tehát egy emberi,- vagy párkapcsolaton belül félelmeim, kételyeim, negatív elvárásaim vannak, akkor bizony azt kapom, hiába is kérném a másik, a tiszta oldalát.
Mert én magam nem/sem vagyok tiszta.
Az ilyen kapcsolatok lehúzzák, hazugságba kényszerítik az embert, és egyszer csak azt veszi észre, hogy már több benne a rossz, mint a jó...
Meggyőződésem, hogy ilyenkor is csak azt kapjuk, amire vártunk, amit előrevetítettünk a másikkal, és önmagunkkal kapcsolatban.

Magát a "Teremtést" én a fentiek alapján értelmezem és használom is mostanában. Semmi több, mint annak a felismerése, hogy "ki mint vet, úgy arat".
Pontosan azt kapom holnap megsokszorozva, amit ma elvetettem, elültettem magamban és a környezetemben. Jót hoz a jó, rosszat a rossz. Én ezt tapasztalom, ebben hiszek. És ehhez nem kell folyamatosan kontrollálnom magam, éppen elég, ha elhessentem magamtól a negatív gondolatokat, de semmiképpen nem merülök el bennük olyan szinten, hogy önvád, vagy elvárás lehessen belőlük.

Jó példa volt erre a nemrégiben kialakult "veszekedésünk" itt a fórumon, mert a bennem felgyülemlő negatív érzések a fizikai világomban is negatív eredményeket hoztak...
Ettől nem dőlt össze a "Világom", hanem csak megerősített abban, amiben mostanában hiszek.
De ez az én hitem, tapasztalatom, és csak azért osztom meg itt az oldalon, hogy hátha más is észrevett magában valami hasonlót, és a felismerést kamatoztatni tudja a saját életében.

Nálam a párkapcsolataim tudnak nagyon keményen rámutatni a hibáimra, és ha van inspirációm, akkor tudatosan teszek róla, hogy az ösztöneim, megérzéseim mentén, a tapasztalásaim hasznát beépítsem a további életembe, a férges részt pedig lehántsam magamról...

És azt hiszem, itt van a nézeteink közötti legnagyobb különbözőség, hogy én a levetett, levedlett darabokat hátrahagyom. Nem foglalkozom tovább velük, mert úgy érzem, hogy már nincs szükségem rájuk, sem pedig arra, hogy boncolgassam őket. Elmúlt, megértettem, fölfedtem a titkát és ezzel KÉSZ!

Mostanában egy nagyon jól működő Párkapcsolatban élek, ahol az Ösztönösségem a Párom Tudatosságával ötvöződve nagyon jó irányba visz minket. Nem akarok megvilágosodni, se valamiféle szuper-ember lenni, csak annyit szeretnék megérteni a világból, ami ebben az életemben rám tartozik.
Élvezem, és még sokáig szeretném élvezni a mindig aktuális jelen pillanat örömeit, mert meggyőződésem szerint erre születtünk, ezért vagyunk itt.

Mindezektől függetlenül elfogadom, kedvelem a mások által mutatott, megélt utak leírásait is, mert tudom, hogy mindenki úgy alakítja a saját valóságát, ahogyan tudja, akarja. Ez benne a szép, mert ez a Szabadság maga... :)