Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Defektes spiriman
2011. július 20. szerda, 0:43 | hermess   Előzmény

2.A Valószínű, hogy az ilyen ember gyermekkorában nem ment végig teljesen az érzelmi leváláson az anyjáról. Ilyenkor határeseti személyiségzavar szokott előfordulni - narcisztikusság, grandiozitás érzése, vagy az én-határok elmosódása, gyengesége. Kezdetben észrevehetetlen, vagy nem annyira zavaró az átlagélet során.

Amint azonban az ilyen sérült elkezdi befogadni a spirituális energiákat, azok előhozzák és felnagyítják az alapsérülést. Lehet képzett valaki spirituálisan, lehetnek csúcsélményei, de közben azt hiheti magáról, hogy ő Jézus, vagy kiválasztott valami küldetésre, hogy mentse meg az emberiséget, vagy mindenki fölé helyezi magát, vagy csak simán elvész az energiákban a dominanciája függvényében... Ilyenkor tilos lenne spirituális gyakorlatokat végezni - ilyenkor pszichoterápia kell inkább, mielőbb meggyógyítani az alapsérülést.

2.B Az Isteni Tudat, a Szellem mindennek alapja, belőle van minden és mindenki. Így hát mindenkiben gyárilag ott van - csak az egót kell levakarni róla és előragyog. Akár egy feketének tűnő ezüstkehely, amint megcsiszolod kissé...

Vagy tán még jobb hasonlat, hogy minden hernyóban potenciálisan benne rejtezik a Pillangó.