Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
emberi "gyengeséketől" az Isteni létig (erről kérdés)
2011. július 19. kedd, 21:41 | DIdiusUS   Előzmény

0. A great shift: Mindenhol lehet látni, de legfőképpen a felnövekvő generációkban....

1. emberi jellemző nemtől függetlenül, hogy korlátokat állítunk fel magunknak.
Mi magunk teremtjük meg az agyunkban a VÉLT elvárásokat, a megfelelni akarásokat,...legegyszerűb péda, hogy ááááá nem vagyok igazi nő, mert.....s jön a társadalomi elvárások X.dik szelete.Ugyanez a fériakra is igaz, van e, s milyen típusú kocsim stb.

Belemegyünk az élet játszmáiba...., s ami szerintem probléma, hogy túlzásokba esnek sokan. Emberfeletti módon leterhelik magukat, belekerülnek a mókuskerékbe és onnan már nehéz a kiszállás. Pedig "csak" egy döntés, minden.
Döntés: én ezt az utat választom. Szabadabb vagyok ezektől a gondolatoktól, felszabadítom ezáltal nemcsak az elmém, hanem a testem is azt szabadabbá, egészségesebbé téve ezáltal. De ehhez BÁTORNAK kell lenni. Ezt én is csak gyakorlom. :)
Van egy barátnőm aki kisbabát "akar", olyan szinten rástresszelt a dologra, hogy a teste megbetegedett. Erről bővebben nem írnék, csak próbálok neki utalni arra, hogy elég lenne mentálisan felépítenie önmagát. Ám ő ezt az utat, nem érzi valósnak. Holott a gondolatok szerintem tényleg teremtő erejűek. HIT.

2. De itt jön egy zavar nekem a "teremtési képletben". Itt jön az Isteni lét KÉRDÉSköre. (2.A, 2B)
A tény, hogy tudunk (tudatosan vagy tudatlanul) teremteni.

2. A.
Ám hogyan lehet, hogy sokan "kisIstennek" tekintik magukat?
Úgy érzik méltók arra, hogy teremtő, mindentudó Istennek titulálják magukat...
Számomra Isten, a tökéletességet jelenti.
Az ember tud e tökéletes lenni?
ok,mindenkiben benne van az Isteni fény, szeretet. :)
A kérdés, az aki lelkileg fejlettebb szinten van, hogy lehet, hogy nem látja mennyire nem tud semmit se, és hogy lehet, hogy önmagát ilyen magas posztra emeli, hogy ő KisIsten vagy Isten?
2. B
Ugyankkor, s számora ez megint gubanc, nincsa helyén egy pici legodarab, hogy midenkiben gyre jobban felszínre hozhatóak, ott vannak kezdetektől fogva az Isteni , szeretetbeli tulajdonságok. Tehát MÉGIS minden ember kisIstennek tekinthető.