Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
ne bajt keress
2011. július 19. kedd, 8:29 | Michaelita

Véleményem szerint ne bajt keress, hanem csak tanítást.

Állj meg a rendetlenség közepén, fogadd el a létét (szeretettel és Önmagadat is ezzel együtt) és gondold végig, hogy mi miatt van úgy? (tippek: több mindent akartam csinálni?, nem volt kedvem/időm elpakolni? nem tudom tisztázni, hogy mit szeretnék igazán/legjobban? mi/melyik a legfontosabb?
Mi miatt szeretném/szeretem a rendet? A jóérzésem, az áttekinthetőség, a megszokás miatt? Vagy csak azért mert valaki azt mondta? Hogy érzem jól magamat? Valóban annyira fontos nekem a rend? Vagy vannak ennél más, sokkal fontosabb dolgok?

Bármi feljön fogadd el szeretettel, s fogadd el azt is, hogy minden érted van ott...

Ez az egyik módszer. De az is egy módszer, hogy elpakolsz és míg pakolsz, addig végiggondolod, hogy talán nem is az az igazi helye annak a dolognak már régen, ahova megszokásból lerakod... mert ilyesmi is kiderülhet, vagy bármi egyéb...

Én valahogy így csinálnám, de hogy ez Nálad mennyire lesz célravezető, vagy éppen mi az amire rájössz menet közben, az nagy kérdés. Viszont úgy gondolom, hogy az már önmagában megéri a "fáradságot" , hogy elkezdd (vagy a róla való szeretetteljes gondolkodást vagy a cselekvést mert önmagadhoz kerülsz közelebb általa, (még akkor is, ha esetleg az első nekifutásra megdöbbentő és hátrányosnak tűnő tulajdonságjegyek kerülnek előtérbe).

Hmmm, érdekes ez az ürességtől való félelem, amiről írtok!
Hááát, egyszer ezt is meg kell tapasztalnunk, hogy utána ne féljünk tőle (szerintem) Amikor hagytam, hogy belemenjek ennek megtapasztalásába, akkor inkább érdekes volt, mint félelmetes...legalábbis utólag így értékelem.