Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kirsikka képe
azaz!
2009. június 08. hétfő, 9:26 | Kirsikka

Nagyon nagyon jó téma! Az ember ahogy halad előre, előbb átlát dolgokat, de a megvalósítás már nehezebb. Szerintem ez természetes velejárója... Meg persze könnyebb másokat látni (kritizálni) mint magunkat.
Sokszor felteszem magamnak ezt a kérdést.. igyekszem járni, és igen, lépésenként. Ez fontos. Meg hogy mielőtt mondjuk előtte belegondoljunk hogy mondjuk-e magunknak is.. illetve akkor mondjuk csak, ha már példát is mutatunk rá, sőt, akkor mondjuk csak, ha kérik... jajj ez a legnehezebb! :)

Ha van folyamatos önkontroll, akkor oké, még ha csak tudja is de nem teszi, fogja tenni, mert az úttal jár, egy lépcsőfok, mikor már látja, tudja, hogy mit kéne, csak még nem megy. Gyakorlat! Erre való az élet! :) tehát: azokat se kell lenézni-megkritizálni akik még csak tudják... hanem bíztatni. Az a tapasztalatom hogy a nagyobb tudás meg már azzal is jár, hogy sokszor elszáll tőle az ember, és osztja az észt, a szeretet, elfogadás, alázat meg elmarad mellőle. Mert a tudáshoz is alázat kell. De ez már annak a lépcsőfoknak a velejárója...