Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
,,Mit jelentenek a Világodban részt vevő szereplők?
2011. július 15. péntek, 1:01 | Éva.

,,Mit jelentenek a Világodban részt vevő szereplők? Bármelyikünk.''

Ezen én már nagyon régen gondolkodom,hogy hogy is van ez? És nem csak a szereplőkről ,hanem az egész világról.
És bizony arra jutottam,hogy ez az egész/külvilág/ a belvilágból,belőlem jöhet ,sehonnan máshonnan.
Csakis egy szubjektív észlelés lehet,mert különben ha nem így lenne,akkor mindenki ugyanazt látná,tapasztalná,és ugyanazokat az embereket ismerné,ugyanazokat a dolgokat élné meg.

De hát nagyon nem így van,mert mondjuk én szépnek látom a világot,a szomszédasszony meg hogyhogy nem ugyanazt látja,és minden rossz neki?/ez csak egy példa,az én szomszédasszonyom jó fej:)
Vagy miért nem ugyanazokkal az emberekkel akadok össze ,mint pl. a ,,Kis Pista? Vagy ha van is közös ismerősünk,miért látjuk őt teljesen különbözőképen?

De tovább megyek,mert ha mondjuk nem ember lennék,hanem kutya, na akkor aztán megint csak egész más világot látnék magam körül,és a legnagyobb örömet egy velős csont okozná.

Vagyis azt gondolom,hogy mindent amit magam körül látok,tapasztalok,az elmém hoz létre ,mégpedig a bennem lévő tartalmaknak, minőségeknek ,vágyaknak,hiányoknak , egyebeknek megfelelően.

Az sem véletlen ,hogy mikor kikkel találkozom az életem során,hiszen a szereplők sűrűn változnak. Jönnek ,mennek,és nem lehet nem észrevenni,hogy mindig az éppen bennem aktuálisan feszülő,vagy megoldásra váró problémáknak,feladatoknak megfelelően. Mert nem véletlen az sem,hogy amikor megszűnik egy egy probléma,akkor változnak a szereplők is. Egyesek eltűnnek,és jönnek mások
mást mutatva,adva ,pótolva,tanítva... /Jó esetben!,ha éppen nem ugyanazt ismétli minden szereplő,és szituáció:)

Vagyis hogy azt tapasztalom,hogy belőlem fakad minden ,ami /látszólag /kívül van,és mindig pontosan attól függ,hogy éppen bennem mi van.
És azt sem mindig igaz ,hogy minden változó,mert ha pl. én meg vagyok rekedve,akkor bizony semmi sem változik,minden ugyanaz. Mintha megállt volna az idő...

Ugyan ezt tapasztalom a álmomban is ,hogy tőlem függ,mert hogy én álmodom,és a szereplőket is én hozom létre.És bár az sokkal bonyolultabb,mint a hétköznapi életem,de ott is szépen,tetten lehet érni,
hogy nagyon is nem véletlen ,hogy éppen mit álmodok,nagyon is közöm van hozzá.

A halál kérdését most nem hoznám ide,de számomra ugyanezeket veti fel,mert a halálom,meg az azutáni létem ,az sem függhet ,,mástól'',mint ,,tőlem''./de ebbe már nem bonyolódnék most itt bele:/