Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Először hadd világítsak rá egy félreértésre: A nemi szervek a
2011. július 12. kedd, 23:18 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Először hadd világítsak rá egy félreértésre: A nemi szervek a nemiség problémáit jelenítik meg, nem a párkapcsolatét. Viszont mégis van hatásuk egymásra, mivel a nemiség problémái nem a munkában vagy a szabadidő eltöltésben csapódnak le, hanem a párkapcsolatban, ahol pont használnunk kellene ezt a részünket. Ezért tűnik sokaknak úgy, hogy közvetlen kapcsolat van a beteg nemi szervük és a rossz párkapcsolatuk között.

Visszatérve a Te problémádra, ami feltűnő, az a hasonlóság, ahogyan a családod női tagjaival szemben lejátszódik benned egy kirekesztés, éppen úgy, ahogyan az a nemi szervedben is. Az összetartozó női részek együtt is vannak, de mégis különváltan, elkülönülve akadályozzák egymást. Valahol itt keresném a lelki okot.

Vizsgáld meg magadban, hogy mit okoz lelkileg ez a konfliktus? Volt-e már hasonló korábban, aminek ez csak egy súlyosabb, jelenkori ismétlődése? Mitől félsz, tartasz ebben a családi folyamatban?
Ezekkel a kérdésekkel közelebb kerülhetsz a probléma megértéséhez, majd arra alapozva kell meghatároznod a megoldás útját.
Ez elméletileg lehet a családtagjaid elengedése, vagy a konfliktusuk elfogadása, de lehet, hogy majd Neked kell megbékítened őket. Csak példákat írtam, a pontos válasz a kérdéseidre fog megérkezni.

Még annyit, hogy gondolj arra is, hogy a női családtagjaid, a Te női részeidet képviselik. Tehát lehet, hogy az egész külső probléma a Te női szerepeid/részeid közötti konfliktust jelenítik csak meg. Például van egy békésebb és egy agilisebb női éned és ezeket te sem tudod összeegyeztetni. Mit vársz akkor a családtagjaidtól?