Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
nem engem kérdeztél, de én is válaszolok:)
2011. július 10. vasárnap, 17:19 | Michaelita

A barátaim között van szelíd is meg harcias is. A szelíd több, de egyáltalán nem alárendelődőek, hanem öntudatosak, függetlenségre törekvőek és szabadságvágyók, akik tiszteletben tartják a mások másságát.
A harcias emberek közül olyanok tartoznak a baráti körömbe, akik szintén tiszteletben tartják mások jogait és nézeteit és velük csak nehezen tudok programot egyeztetni, mert elfoglaltak, de ha sikerül, akkor nagyon örülünk egymásnak.

A szelíd emberekkel hamarabb össze tudok hangolódni. A harciasaknál ez tovább tart - sőt, ha nagyon más a rezgésszintünk, vagy még értetlenek is - akkor azt tapasztalom, hogy hamar kifárasztanak.

Nem idegesít ha valaki nyuszi típus, csak épp nem tudok vele mit kezdeni (nem kihívás a társaságában tartózkodni... bocsánat, de ez az igazság)

A párválasztásnál olyan a hozzám való, aki tud szelíd is lenni, meg ha kell akkor akár harcias is (a leghosszabb kapcsolatom, a 12 éves házasságom is ilyen volt), de azt mondanám, hogy ez így még nagyon kevés, mert itt fontosak a belső értékek is, meg az is, hogy az a másik ember a szellemi társam is lehessen.

Persze most az alapján minősítettem az embereket, hogy alapvetően mi a domináns jelleg, merthogy mindannyiónkban van mindenféle, s hol ez kerül előtérbe, hol az az oldalunk.

Nos, most azért válaszoltam én is, mert ez nem egyszerű kérdés, de mégis egy jó kis önismereti játék, önmagamtól-önmagamnak:)