Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
rend és rendteremtés
2011. július 10. vasárnap, 16:59 | Michaelita

Elgondolkodtam a rendről és a hozzá fűződő viszonyomról. Szeretem a rendet, mert akkor átláthatóvá, áttekinthetővé válnak a dolgok. Nem csak megteremteni, de megőrízni is szeretem a rendet.
S talán - remélhetőleg - sokan így vagyunk ezzel, hogy jó oda betérni, ahol rend van.
Érdekes szó a rendteremtés magyar szavunk. Én ezt nem csak a rendcsinálásra, hanem a gondolkodásban és az érzelmekben alkalmazott rendünk megalkotására is érteném szívem szerint.

Találtam egy nagyon szép idézetet amit bemásolok ide Nektek:

“Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben … Két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak amikor megértek e találkozásra … Megértek, nem éppen hajlamaikkal vagy szeszélyeikkel, hanem belülről, valamilyen kivédhetetlen csillagászati törvény parancsa szerint, ahogy az égitestek találkoznak a végtelen térben és időben, hajszálnyi pontossággal, ugyanabban a másodpercben, amely az ő másodpercük az évmilliárdok és a tér végtelenségei között.”
(Márai Sándor: Eszter hagyatéka)