Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az önismereti gondolkodás
2011. július 09. szombat, 23:42 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Kétségtelen, hogy nem sok szeretet van mostanában errefelé és lehet, hogy szándékos lepontozás is megy egyesek ellen, de az, hogy miért pont ellenük, miért nem ellenem, vagy mondjuk Michaelita ellen, annak azért csak van oka a személyekben is.
Ezt nem kell bevonzásnak hívni, tényleg elég, ha elővesszük a józan paraszt eszünket és arra gondolunk, hogy valamiért Ők jobban bökik mások szemét.
Miért bökik? Miért pont Ők? Ezen mind a két oldal elgondolkodhatna már végre!
Azok is, akik előítéletből pontoznak (én látom kik azok) és azok is, akik kapják.

Az önismereti gondolkodás (ami nem egyenlő az ezoterikussal!) abból áll, amit Bea pontosan megfogalmazott: Ha kapunk valamit, az számunkra egy jelzés a világból, egy segítség arra, hogy rámutasson a tudatlan, hárított, féltett részeinkre.
Aki mély önismeretet gyakorol, az ilyenkor nem foglalkozik vele, hogy a másik miért csinálja azt, amit,... hanem csak azt vizsgálja, hogy én miért kaptam ezt?! Mit jelent ez számomra, mit akar jelezni ezzel a mélyebb énem, amelyik az egész világot, életemet ide álmodja elém?
Amíg nem így szemléljük, addig csak harc van a világgal, mert nem értjük miért piszkál, támad állandóan.

Éva például rendszeresen bevonzza ezeket a támadásokat, és ha rájönne, hogy miért, mit akar neki tanítani így az "akárki", és azt meg is oldaná magában, akkor a támadások okafogyottá válnának. Ha nincs ok, akkor nincs okozat sem. Egyszer csak azt látnánk, hogy senki nem köt bele Évába, mindenki szeretettel, elfogadással gondol rá, így kommunikál.
Azonban innen kívülről nekem úgy látszik, hogy Éva védekezik, magyarázkodik, érvel, idézi a korábbi hozzászólásokat, amitől persze a támadások nem szűnnek meg, tovább feszítik, amíg rá nem veszik arra, amit hárít.

Nem akarok itt most annak a részleteibe belemenni, hogy mire próbálja Évát tanítani ez a sok kötekedés. Csak jó példaként hoztam fel Évát, egyébként mindenkire igaz ez:
Amit kapsz, azzal biztosan dolgod van!