Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Csizike képe
Miért fordulnak prostituáltakhoz és mire vágynak a férfiak?
2009. június 07. vasárnap, 11:13 | Csizike

Sziasztok!

Találtam 'véletlenül' egy témába vágó cikket a Női Lapozón.

A cikket a következő címen érheted el:

http://www.noilapozo.hu/20090422/pszichologiai_magyarazat_a_prostitualta...

Néhány részlet a cikkből:
(Fogadd és olvasd Szeretettel. ;-)

"Ezért fordul prostituálthoz a férfi

Prostituáltak szolgáltatásait igénybe venni egyfelől kizsákmányolás, ezen nincs mit magyarázni. Másfelől viszont - sajnos - igénykielégítés is. De mi szüli ezeket az igényeket? A kielégítetlen férfivágyak nyomában járunk.

A prostituáltak szolgáltatásait igénybe vevő, majd emiatt letartóztatott amerikai férfiakkal végzett kutatások szerint a fizetős szex legfontosabb motívuma az orális élvezetekhez való könnyű hozzájutás.
Míg a vaginális közösülést csak 55 százalékuk, addig a fellációt már 85 százalék kérte a konzumlányoktól.
A vizsgálatvezetők arra a következtetésre jutottak, hogy a prostituáltakkal való együttlét az illegalitás izgalma, a kontrollpozíció gyakorlása, valamint érzelmi bevonódást nem igénylő, tisztán szexuális jellege és pótlék mivolta mellett azért is vonzó, mert olyan szexpraktikák átélését is lehetővé teszi, amelyekre egyébként nem vagy alig volna lehetőség.

Szerelem vagy szórakozás

Minél inkább elfogadja egy férfi az állítást, hogy "a szex elsősorban a szórakozás egy formája" - szemben azzal, hogy "a szex az intimitás, a szerelem kifejezésének elsődleges eszköze" -, annál inkább hajlandó call girlökkel múlatni az időt. A félrelépés valószínűségét tovább növeli, ha a házastárs vagy a partner bizonyos szexuális szolgáltatásokat megtagad (vagy azért, mert azok számára nem nyújtanának örömet, sőt undorodik is tőlük, vagy azért, mert egyszerűen nem is volna képes teljesíteni azokat.(vagy azért mert alapból nem akar örömet és gyönyört okozni a párjának, nehogy már az véletlenül jól érezze magát... ez is a hatalmi harc része lehet. Csak az a kérdés, hogy hosszú távon ez megéri-e és kifizetődő-e a nőnek... ha ezzel olyan lépésekre készteti a "párját"... amiket talán még ő sem szeretne...)

Szexológusok felmérték, hogy mekkora különbségek állnak fenn az "adó" és a "kapó" felek között bizonyos szexuális gyakorlatok kedveltségét illetően (itt "normál" párokat, tehát nem prostituáltakat és az ügyfeleiket vizsgálták!).
A fellációra mint a férfiaknak nyújtott szexuális szolgáltatásra például a nőknek csupán 17 százaléka mondta, hogy "élvezetes, csodálatos" élmény volt számára, amíg "végezte" - szemben a férfiak 62 százalékával, akik szerint "nagyon izgalmas, fantasztikus" volt. Meglepőbb, hogy a nők orális kényeztetésének esetében jóval közelebb esnek egymáshoz a számok: a hölgyek érdekes módon csak 34 százalékban találják "felemelőnek", ha a partner a nyelvével izgatja a csiklót és környékét, szemben a férfiak 29 százalékával, akik azt állították, hogy "élvezik a barátnőjük szájjal történő kielégítését".
A lényeg, hogy az anális közösülést, a csoportszexet, a közös maszturbációt és egyéb technikákat egybevetve a legnagyobb különbség bizony a felláció esetében mutatkozott. A férfiak legnagyobb része imádja, ha a partnernője szájjal kielégíti, a nők viszont inkább macerásnak, semmint izgalmasnak találják a műveletet.

A vágyak és a valóság közti különbség

A tanulság, legalábbis a tudósok szerint, hogy ha egy férfi nem kapja meg a hitvesi ágyban azt, ami számára a legnagyobb élvezetet nyújtaná - és ez valószínűleg legtöbb esetben a felláció! -, akkor megnő az esélye, hogy utcalányoknál keres vigasztalást. Úgy tűnik, ezt támasztja alá az a tény is, hogy a nem fizetős szexben jóval gyakoribb a vaginális közösülés - mintha az együttlétnek ez a "legális" formája működne a szépen bélelt otthonban, és az extrákért kellene prostikhoz szaladgálni. "

Szerinted???

Csizike ;-)