Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
Ádám és a Sátán
2011. július 09. szombat, 13:22 | Michaelita

Köszönjük Szeges, szép a dal.

Ha jól látom a címe Ádám és a Sátán?

Na látod itt van a gond, amíg a régi vallási dogmákkal azonosulva a Sátánt kívülre helyezzük és nem vesszük észre, hogy a Sátán az belülről támad bennünket. S nagyon hatásosan támad belülről, amíg nem vesszük tudomásul, hogy a világunkat mi formáljuk és felelősek vagyunk azért, hogy olyanná lett, amilyen éppen az adott pillanatunk.

De kérdem én, hogyha ennek a weblapnak a címe az önmegvalósítás, akkor nem befelé kéne tekintgetnünk és nem kívül keresni azt, ami belül van? Nem a könnyebb, de álszent megoldást választani, hanem az igazi önismeretet? Mert milyen az, ha nem álszent, ha csak írunk a dolgokról, de ha önmagunkra kell alkalmazni, akkor már másképp beszélünk?
Azt hiszem, hogy a valódi önismeretben/önmegvalósításban kíméletlenül őszintének kell lennünk magunkkal és felismerni a saját ördögünket/sátánunkat.
Mert ha igaz és őszinte életet akarunk élni, akkor igenis változnunk és változtatnunk kell, el kell engednünk azokat a hiteket, hiedelmeket, nézeteket amelyek már nem szolgálják igaz belső lényünket, bármennyire is ragaszkodnak azok hozzánk. S mi is lenne a földi életünk értelme, ha nem éppen igazi önvalónk megismerése (s az sajnos nagyon messzire tud esni a hiteinktől, hiedelmeinktől, álcáinktól)