Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ami szerintem a mindenkori konfliktusok igazi oka
2011. július 07. csütörtök, 18:05 | Éva.

Ezt személy szerint Szeklicének válaszoltam a chat szobában ,de nem a mostani történésekről szól,
hanem arról,ami szerintem a mélyben lappang,az alap probléámáról,ami feltáratlanul ,feloldatlanul, kimondatlanul /csak sustorogva/,örökösen a szőnyeg alá seperve,és így sajnos logikusan generálja az újabb és újabb ,,balhékat''.

,,Igaza van Klárénak,hogy ne söpörjük tovább szőnyeg alá a dolgokat,hanem fedjük fel az igazi problémát,amit én is nagyon jól tudok,csak hát mindig elmarad az igazság,mert vége egy vitának,aztán egy kis szélcsend és jó hangulat után kezdődik minden előröl,csak pepitában.

Tudom nagyon jól mi a baj velem az oldalon,nem férek bele,ebbe az ezoterikus világképbe,/aminek semmi köze a valódi ezotériához,hiszen pont az üti ki a biztosítékot legtöbbször/,és habár konkrétan nem bántok senkit,meg általában szépen is beszélek az emberekkel,mégis nagyon sokan haragszanak rám,hogy én mindig javítgatok,meg mindent jobban tudok másoknál.

Ezt nem lehet egy mondatban leírni,hogy én miért vagyok itt,és miért van ez a probléma,és miért gondolom én is ezt az oldalt a magaménak is,ahogy itt mindenki,és hogy pont ezért javítgatok ki konkrét szakmai /ha /úgy tetszik tévedéseket,pont azért mert szívügyem az oldal,és egy ilyen oldalnak szerintem meg kell őrizni egy színvonalat,és igenis ott kell lenni olyan véleményeknek is,amik sajnos ,nem sajnos, esetleg rosszul esnek azoknak,akiknek az nem egyezik a véleményükkel.

Tehát nagyon jól tudom mi a gond. Az én ,,tudálékosságom''a gond,mert ez egyéni érdekeket sért ugyan,de én ezt pont azért teszem,hogy ez az oldal ne süllyedjen le egy ,,new age-es katyvasz szintre'',és tudom ,hogy ezzel megint több embert megsértek,
de sajnos,hogyha ezek a szentírásként vett homályos csúsztatásokkal teli elképzelések
ellenében nem lennének más vélemények is,akár ezeket cáfolandók is,akkor nagyon sok olvasó,bizony egy két betekintés után már nem lenne kíváncsi erre az oldalra.
Nagyon sok olyan blogoló is van itt ,akit például sohasem ,,javítgattam'',mert úgy közölték a véleményüket,és nem egyedüli szentírásként ,teljesen abszurd dolgokat.

Nem csak én vagyok ,aki igyekszik ide igényes véleményeket írni,és megfigyelhető a
reakció mindig is,ami durva,személyeskedő,sokszor rágalmazó,megalázó hozzászólásokban nyilvánul meg.
Az már egy másik kérdés,hogy az ember nem veszi így,mert átlátja az indulatokat,és
legtöbbször le sem reagálja. Ami persze még több feszültséget szül,ami aztán ilyen csetepatékban kulminálódik,csak éppen az igazi probléma nincs kitárgyalva,mert
azzal valahogy senki sem állt elő eddig. /nyilvánosan legalábbis,mert nem nyilvánosan viszont nagyon csúnya dolgok mennek a háttérben/.

Ennek persze így soha nem lesz vége,hogy az embert irritálja valamiért a másik,de ki nem mondaná, hanem mennek ezek az iszonyatosan energia rabló játszmák,amiben valóban mindenki kimerül
/az ,,üldöző'' és az ''üldözött'' is/,és csak gondoljátok hogy ezeknek a játszmáknak bármi értelme is lenne,hiszen nem hoz igazi eredményt.
Mert őszinteség nélkül,álarcokban csatázva ez lehetetlen.
Ezek csak látszat csenevész kis eredmények,néha ugyan egy egy önmegvalósító rájön magában erre arra,de ezt másképp is megtehetné,mint ilyen játszmákkal,mert ez nagyon nagy áldozatot kíván azok részéről,akik éppen a játszmában a tükör szerepet kapták.
Őszinte ,egyenes ,becsületes ,nyílt kommunikációval,amikor az ember tiszteli és elfogadja a másikat/és nem csak szajkózza azt/,azzal lehetne sokkal előbbre jutni.

Megvan ennek a módja ,és be kéne már látni,hogy évek óta ugyanaz folyik az oldalon,
hogy az önmegvalósítók így akarnak haladni a problémáik felszínre hozásával,ilyen játszmákkal,amiknek végül ők marhára örülnek,hogy megláttak a másikban valamit magukból,csakhogy ez így nagyon öncélú játék ám ,mert mi van a másik emberrel,akit ehhez eszközként/tükörként /használtak fel?

A világ egyébként is tükörként működik,nem kell ezt ilyen erőszakos játszmákkal kierőszakolni. És nagyon sok technika is segíti az önismeretet,amikor magunkon dolgozunk,és nem a másikat üldözzük akár hónapokon keresztül,és el is ismerem,hogy nem kimondottan rosszindulatból,sőt talán nem is tudatosan,de ez a lényegen semmit sem változtat.
Nem értek egyet ezzel a módszerrel.
Itt vannak Sanyi gyakorlatai,vagy akár más tanítóké is,amik valóban az önmegvalósításunkat szolgálják,a tényleges belső munkát,aminek értelme ,és eredménye van. Mert ennek a játszmázásnak,igazán belátható,hogy nincs ,mert csak jönnek az újabb és újabb körök,miközben folyamatosan a tudatszint emelkedéséről van szó az oldalon:)
.......
.......
.......

Szóval szépek az elképzelések,de nagy különbség van , a hitek,hétvégi tanfolyamok, istennőképzők, bestseller könyvek szentként való tudatosítása,vallásként való alkalmazása,és a valódi,tényleges dolgok között.
Hogy mi a tényleges dolog,az igazán lehet vita téma,de csak olyanok között,akik megtanulták, megtapasztalták,és alkalmazták,és így van róla közös nevezőjük.
Egyébiránt pedig csak civakodás,ami sajnos emberi gyengeségekből fakad,a nem elfogadásból,hogy nehogy már ez jobban tudjon nálam mindent,mikor én csak műkedvelő vagyok ,elhiszek mindent,főleg ami érdekes,a másiknak meg mondjuk az a szalmája,jó pár diplomával szakmai tapasztalattal, eredményekkel.

Na ez aztán már végképp elviselhetetlen,jönnek a kisebbségi komplexusok,és a mániás,kényszeres játszmák,hogy az elveszett önértékelésünket visszaszerezzük,csak éppen úgy látom eddig még pont a lényeg nem világosodott meg,hogy ezt így nem lehet. Ennek nem ez a módja! Hanem az hogy rendet teszek magamban és kialakul egy reális önértékelésem ,ami nekem biztos pont,és nem érzem kisebbnek magamat azért, mert valaki nem ért egyet a véleményemmel,olyannyira,hogy egyesek még addig lovalják ebbe magukat amíg ez egy üldözési mániává alakul.

Szeges azt mondja,én betegszobának szeretném látni ezt az oldalt. Hát nem ,éppen
hogy nem szeretném ezt,és bárki betegezi is itt már utolsó érveként a másikat,mindig is felszólalok ez ellen.

Nagyon sokat lehetne még erről beszélgetni,de nem úgy ,hogy neked írogatom,mert ez amit írtam nem személy szerint neked szól,hanem ez a meglátásom,az oldalon,és ezt találom a problémák gyökerének itt.

Azzal ,hogy én elmegyek az oldalról,azzal ez a probléma itt nem lesz megoldva.
Ezt nektek is nagyon jól kellene tudnotok.hogy más emberek formájában ,de a probléma mindig jelen lesz.
Ahogy én előttem is,és én utánam is,mindaddig amíg ez tudatosítva nem lesz.
Nagyon keserves nekem végig élni ezeket a dolgokat,hogy ennyiszer én vagyok a tükör,vagy én vagyok a balhé,/nevezd ahogy akarod/,hidd el,de ha egyszer már végre eljut odáig ez a nagyon is szeretetreméltó,és kiváló emberekből álló közösség,hogy hajlandó tiszta vizet önteni a pohárba,akkor esetleg megérte ,hogy itt voltam.''

Éva