Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Csizike képe
6 Alap-Tankönyv a betegségek lelki okairól
2009. június 05. péntek, 14:54 | Csizike

Sziasztok!

Mindenkinek, akit ez a téma érdekel 5 alap "tankönyvet" szeretnék ajánlani a témában... (persze sokkal több is van... ;-):

Thorward Dethlefsen/Rüdiger Dahlke: Út a Teljességhez

(A betegség jelentése és jelentősége)

(Ennek az életemnek az első ezós-spirituális könyve, ami elindított ezen az úton... mert nagyon dúrván beütött... Ahogy olvastam a sorokat, azt éreztem, hogy ez belőlem íródott... Csupa olyan dolog, amelyeket mélyen belül tudtam, hogy igaz, bár így még sohasem fogalmazódott meg bennem... Aztán fél vagy egy év múlva újra elolvastam ezt a könyvet... és már sokkal mélyebben megszólított... mintha egy teljesen másik könyv lett volna... Sok részletére nem is emlékeztem, hogy én ezt már olvastam... mintha elsiklottam volna bizonyos dolgok felett...

És akár hányszor elolvasnám mindig adna valami újabbat, valami mélyebbet...

Thorward Dethlefsen a kedvenc szerzőm volt évekig... Minden könyvét befaltam

A sors, mint esély

... stb.
Talán nem meglepő, hogy visszavonult az írástól és visszavonult a hétköznapi élettől is...

Én legalábbis nem lepődtem meg rajta...
Akik ilyen szintű tudás birtokába kerülnek... azok már nem akarnak szerepelni... közszereplők lenni...
Elvannak a maguk kis világában... És befelé élnek... nem kifelé... Talán. Persze nincs két egyforma ember sem... Mindenkinek a Maga Útja a jó, a Maga Útja való... ;-)

Rüdiger Dahlke: A Lélek nyelve a betegség

Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged?

Pósa Ferenc: A betegség, mint pótcselekvés

"Egyszer valaki ezt mondta: nem érdemes megírni a könyvet! Felesleges, hiszen úgysem tudom megváltoztatni az embereket. Ez tökéletesen igaz!
A beteg, aki megfásult és belefáradt életébe, ezért is jutott oda. Meg kívánta változtatni életét, de az rácáfolt minden igyekezetére!
Megírtam ezt a könyvet, mert tudom: a kudarcok ellenére szívünkben még él, nagyon is él a boldogság, a szeretet, az egészség vágya, és bennünk csak olyan dolog születhet meg, amit el is érhetünk!"

A szerző szavai www.posa.hu

Pósa Ferenc: A Sprirituális Gyógyászat Nagykönyve

(Röviden a könyvről a szerzőtől:

Spirituális útmutató II.
Az első résszel ellentétben, ebben a könyvben igyekszem a spirituális gyógyászatot olyan módon bemutatni, hogy valóban mindenki számára érthető és alkalmazható legyen.
Igyekszem közelebb hozni a „misztikumot" a való világhoz, hogy előbb-utóbb mindenkiben tudatosodjon: a két világ nem ellentéte egymásnak!

Tartalomjegyzék:
- Ember - szellem - tudat - lélek.
- A szellem hatalma az anyag fölött
- A teremtés folyamata...
- A sejtek reakciói a gyógyító erőkre
- Fény - sötétség
- Az ideális tudatállapot elérésének módjai
- A belső erők felélesztése
- A gyógyító erők begyűjtése és koncentrálása
- Tudat áthelyezés...
- A betegségek érzékelése
- A belső feszültségek oldása
- Távgyógyítás
- Sejtlátás
- Öngyógyítás
- Stb. ")

Jacques Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona

(Rövid ajánló e könyvhöz... ami mindhez is lehetne ajánló valamilyen szinten:

Modern életünk rohanó mindennapjaiban a testi-lelki egyensúly igen fontos tényező egészségünk szempontjából. A szerző, gyakorló pszichoterapeutaként arra vállalkozott, hogy segítsen feltárni a betegségek és egészségügyi problémák lelki eredetét. Bevezet bennünket az érzelmek mindmáig ismeretlen világába, és megtanít nyitottá válni, felfigyelni arra a kis csírára, amely testünkben megfoganva vírussá, bacilussá vagy daganattá fejlődve elhatalmasodik rajtunk. Ha képesek vagyunk az adott betegséget feladatként megélni, és látjuk a belőle származó tapasztalat hasznát az egész életünkre nézve, akkor egészségünket újra visszanyerhetjük.

A Lelki eredetű betegségek lexikona különleges alternatívát mutat, kiegészítve a hagyományos orvoslást és a természetgyógyászat számos módszerét, nem utolsósorban pedig nélkülözhetetlen a test, a lélek és a szív gyógyulásának elérésében, hiszen az igazi gyógyulás csak szívvel és szeretettel mehet végbe...

 

Ezekkel az alapkönyvekkel érdemes barátkozni a témában...
Azt már ugye mindenki tudja, hogy a fizikai betegségünk, tüneteink hátterében mindig egy-egy megoldatlan lelki-probléma, konfliktus áll...

És a tünetek akkor szűnnek meg, tűnnek el teljesen és végérvényesen, ha már a kiváltó ok is megszűnt, mert kezelve és MEGOLDVA LETT!!!

A betegségek nem mumusok, amik ellen harcolni és küzdeni kell... nem olyan problémák, amelyeket le kell győzni...
A betegségek csak JELEK... amelyek arra hívják fel a figyelmünket és azt segítenek és hivatottak TUDATOSÍTANI BENNÜNK, hogy valahol valami BAJ VAN: ELFELEJTETTÜNK MEGOLDANI EGY PROBLÉMÁT... észre kellene már végre venni... oda kellene fordulni... és törődni magunkkal és foglalkozni vele... és MEGOLDANI... Így üzen az a bizonyos Probléma... hogy FIGYELMET KÉR, hogy forduljunk oda hozzá, szembesüljünk vele, és foglalkozzunk vele: oldjuk meg... hogy adjunk annak a bizonyos részünknek elég FIGYELMET, elég SZERETETET és elég ENERGIÁT!!!

A betegség csak erre hívja fel a figyelmünket... Tehát csak egy jelző lámpa... mint a piros kis kigyulladó lámpák... amik arra hívják fel a figyelmünket, hogy pl. kevés az üzemanyag... tankoljunk...

Kovács András tegnap este azt mondta egy előadásában, hogy az autónkat 2 évente visszük el szervízbe 60.000 ezer Forintért... mert muszáj...
És magunkat?
Sose...

Pedig mi egy autóhoz képest sokkal értékesebb és felbecsülhetetlen "műszer" vagyunk... ami legalább ugyanakkora figyelmet és ráfordítást megérdemelne... ha nem a sokszorosát...
Annál is inkább, mert belőlünk csak egy van...
Míg az autónk helyett bármikor vehetünk újat... és ha nincs, az sem olyan nagy baj... nem létszükséglet...

Szóval: A BETEGSÉG NEM ELLENSÉG: A BETEGSÉG BARÁT.
NEM BÁNTANI AKAR, CSAK FIGYELMEZTETNI.
ÍGY AZTÁN NEM ÁRT: HANEM SEGÍT.
NE A BETEGSÉGET SZÜNTESD MEG, HANEM AZ OKÁT, ÉS MEGSZŰNIK MINDEN TÜNET IS...

Tehát, mint MINDEN: a BETEGSÉG is ÉRTED VAN.

Érted?
;-)

Szeretettel:
Csizike ;-)