Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A pszichiáterek között például rengeteg ilyen beteg van - és ezt
2011. július 01. péntek, 9:52 | egy kis akárki   Előzmény

Feldmár András jól tudja, hoyg a pszichiáterek között például rengeteg ilyen beteg van. És minden más segítői területen (hajéktalanokkal, drogosokkal, árvaházban, fogyatékosokkal dolgozók) - akik a saját problémájukat ott vezetik le). De azért igyekeznek kivédeni ezt pl segélyvonalas képzéseken, stb, próbálják szűrni, ne a saját problémája megoldása helyett üldögéljen ott másoknak segítve az érintett.
Persze, aki nem ilyen szempontból 'hivatalos' segítő, az más kérdés, az nyomulhat amerre akar és hangoztathat magáról amit akar... De szerintem a viág annyira rendben van, hogy ők ugyanúgy rendben vannak benne. Szerintem aki ilyen a másikért szinte erőszakkal harcolós, de önmagával nem rendbenlévő ‘segítővel’ fut össze, és kerül kapcsolatba, annak az az útja... Mindkettőjüknek. Tehát van létjogosultsága az iylen embereknek is, ahogy mindennek, és mindenkinek a világban. NINCS jó és rossz. Senkit nem érdemes tehát lenézni.
Mert szerencsére, csak annak és csak abban lehet segíteni, aki hagyja, akarja és akinek az az útja hogy azzal a problémájával/betegségével/nehézségével már leszámoljon. HA még abban kell maradnia, hoyg valamit még megéljen, akkor azon semmiféle erőszakkal nem lehet segíteni meghát maga sem fogja hagyni – mert az igazi énje aki jobban tudja mit miért vállalt be, nem fogja hagyni addíg, amíg el nem ért odáig, hogy tovább kell lépnie. Akkor viszont el fogja fogadni a segítséget és menni fog.
Ezt viszont minden igazi segítő tudja magától hogyha az a helyzet hoyg nem lehet beavatkozni, és nem is fog. Ők pontosan érzik, megkapják az információkat (ehehz viszont komoly tisztuláson esnek át elötte saját maguk), mit tehetnek és mit nem, ahhoz hogy aki ment hozzájuk, végülis sajátmaga oldja meg a saját problémáját, mert azt átvállalni tőle nem szabad, és csak ártana.
Semmi olyasmi nem működik a világunkban, hogy én valakire valamit ráerőltessek, akár azt hogy jobban legyen, akár azt hogy úgy viselkedjen egy adott problémával kapcsolatban ahogy nekem tetszik (főleg, mivel miért bárki más tudná azt kívülről, hogyan is kellene az adott embernek). Szerencsére a világ annyira szépen működik, hogy abban mindenki megy és mehet a saját útján.
Aki viszont már szeretné és képes megoldani az adott problémáját, az viszont pontosan a megfelelő segítőhöz jut el (akinek köze nincs ilyen segítő szindrómához, hanem tisztán segíteni tud), mert úgy 'intéződik' felülről, keresnie sem kell, és könnyen lehet, olyanhoz, aki seholse hírdeti magát, csak van és teszi a dolgát. Nekem ez a tapasztalatom és ez tetszik a világban hogy ennyire működik.