Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
bubuiszusz képe
Egó a félelmetes úr.
2009. május 30. szombat, 18:35 | bubuiszusz

Nehéz valami úgy elmagyarázni, hogy fogalma sincs sokaknak arról, hogy mi is az amiről beszélünk. Ezt egyáltalán nem szabad sértésnek venni, de amíg nincs tudatos reinkarnáció, vagy túlvilági emlékek, vagy nem élték még át a felsőbbrendű énüket, addig egyszerűen nem lehetnek tisztában az egó mibenlétével. Egyszerűen nincsenek meg hozzá az eszközeik, és ha azt hiszik, hogy tudják mi az egó, akkor csak félrevezetik magukat.

Az emberi szellem maga a jóság, a szeretet, a megértés, csak éppen ahhoz, hogy leszülethessen szüksége van az egóra, amit ő választ meg. (vagyis te) Miért? Képzelj el egy olyan embert, aki mindenkit feltétel nélkül szeret, aki ha kérik tőle, leveszi a ruháját és odaadja akár egy milliomosnak is, akiben nincs egy csepp önzés sem, aki mindent elhisz, aki a saját ételét inkább odaadja egy éhező kutyának. Szerinted az ilyen ember meddig marad életben? Hát nem sokáig! Ezért van szüksége az egóra. Hogy is működik ez? A szellem választ egy csomó tulajdonságot, amire szüksége lesz az életben. Nehogy azt gondolják, hogy a szellem hülye, és nem igazodik el a hétköznapi életben, sőt sokkal jobban kiismeri magát mint mink! Szóval tökéletesen tisztában van vele, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy úgy élje le életét, ahogy tervezte. Szóval felépíti jellemét.

Az egó legnagyobb és leghatékonyabb fegyvere, amivel a szolgálatában tart, hogy elhitet veled egy sor olyan dolgot, ami tévedés. Legelső és legfőbb, hogy elhiteti veled, hogy Te ő vagy. Ha elhiszed, hogy te vagy az egó, akkor azt hiszed, hogy amit az egó akar, azt te akarod, és minden erőddel megpróbálod véghezvinni, megvalósítani az ő célját. DE EZEK NEM A TE CÉLJAID. Így észrevétlenül, máris te szolgálod az egót, és nem ő téged. Az egót nem legyőzni kell, hanem együttműködni vele kordában tartani és irányítani. (mint ahogy a lovas irányítja lovat). És megadni neki azt a gondoskodást és tiszteletet, amire szüksége van, de nem többet! Az egó nagyszerű szolga, de rettenetes úr! Jelenlegi világunkban gyakorlatilag az egó uralkodik (észrevétlenül) a szellem felett. Csak körül kell nézni, és megláthatod, hogy ez hova vezet.