Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A problémád pont az én életemet tükrözi! Az én "párom"
2009. május 29. péntek, 12:15 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

A problémád pont az én életemet tükrözi!
Az én "párom" ugyanígy viselkedett, viselkedik a mai napig. Csak a mama, testvérek stb. Sokáig nagyon kiborított a dolog, azt éltem meg, hogy én nem vagyok fontos, csak valahol az 5. helyen kullogok. (ami egyébként tényleg így is volt)
Állandó viták voltak a családja miatt, amiből persze mindig én kerültem ki vesztesként.
Néhány év önismeret után rájöttem a miértekre:
1. Őt úgy nevelték, hogy a szülőket feltétel nélkül kell tisztelni.
2. Nem szabad konfrontálódni, nem szabad megbeszélni a dolgokat, mert az veszekedés szerintük, és szeretnünk kell egymást. (Szőnyeg alá kell seperni a problémákat.)
3. Olyan szinten nem fogadja el magát, nincs önbecsülése, hogy azt érzi mások fontosabbak, mint ő.
4. Abban a tévképzetben él, hogy nem szabad senkit sem megbántani.

Mivel a családjához több évnyi kötődés fűzi, mint hozzám, ezért elsősorban őket nem akarja megbántani, az ő jó közértzetük a fontosabb neki. De mindez azért van, mert nem szereti magát eléggé, és még nem nőtt fel pszichológiai értelemben.

Igazából két dolgot lehet csinálni. Vagy elkezd foglalkozni a saját önismeretével, (de nem Te miattad, hanem a saját belső elszántságából), vagy vége lesz a kapcsolatnak, vagy benne maradsz, de szenvedni fogsz, de nagyon. Mindaddig szenvedni fogsz, míg rá nem jössz, miért egy ilyen "mulya" embert vonzottál be.
Én rájöttem, hogy pont olyan mulya, másoknak megfelelni akaró, gyenge ember voltam, mint ő, csak bennem működött egy "kitörni vágyás". Akkor még persze nem tudtam, hogy kitörni vágyás van bennem, csak az állandó ellenállást éreztem. És az ellenállás a bennem lévő mulyának szólt, akit a páromban láttam meg. (projekció-kivetítés)

Tehát a probléma nem csak nála van, hanem Nálad is. Ha együtt dolgoztok magatokért megmaradhat a kapcsolatotok. Ha egyikőtök sem, akkor vagy kilép az egyikőtök, de ugyanilyen minőségű kapcsolatot fog kapni, vagy szenvedtek. Mert a kauzalitás elve (ok-okozati összefüggés) nagyon működik ebben a dimenzióban.

Üdv.:
Mackó