Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
szeklice képe
Úgy látom, hogy...
2011. június 16. csütörtök, 8:48 | szeklice

...a konfliktusokban is mindig ott bújik a fejlődésre adódó lehetőség.

Mindig elfelejtjük, hogy a fórum minden tagja kivételes személyiség - saját értékeinek, véleményének és tapasztalatának köszönhetően.
Azt is hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ez egy kommunikációs tér, ahol alapvető elvárás lenne, hogy tisztán és érthetően kommunikáljunk egymással. Ám kiben mennyi félelem van, annak arányában nem fog őszintén kommunikálni, ehhez képest nem fogja igazságosnak érezni a bánásmódot, melyben itt olykor részesül.
Érthetően így alakulhat ki a védekező/támadó magatartás, a sok projekció, etc.

Mindezt tudva érdemes lenne olyan vitakultúrát kialakítani, melyben a másik fél a saját igazságával - mely lehet ellentétes az enyémmel - bátran előhozakodhat anélkül, hogy őt az orrba verés veszélye fenyegetné.
De tiszteletteljes vitát csak olyan felek képesek folytatni, akikben él a tisztelet önmaguk iránt, ezért nem nehéz a másiknak is azt megadniuk. Ha valakiben ez még nem alakult ki, majd előbb-utóbb ki fog, ezért is van itt, hogy megtanulja. Megtanulja önmagát adni őszintén, s ezt egyre cizelláltabban tudja "lekommunikálni" . Megtanulja itt képviselni az önmaga által megélt igazságot abban a reményben, hogy megszülethessen egy új (harmadik) igazság, mely már megméretődött két tükörben: 1+1=3

Addig is szerintem minden impulzusra szükség van, legfeljebb nem egyformán rezegtet meg bennünket...

szeklice