Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ez egy nagyon érdekes téma. De bennem felmerül az a kérdés,hogy
2011. június 14. kedd, 22:12 | Éva.   Előzmény

Ez egy nagyon érdekes téma.

De bennem felmerül az a kérdés,hogy akkor miért emlékszik mégis az ember szavakra,ingerekre, szagokra egyebekre ilyenkor?
Vagy például,kómában,vagy akár a klinikai halál állapotában,simán konkrét történéseket mondanak el,amiről ugye ,,öntudatlan''állapotban nem tudhatnának.

,,Az új eredmények arra utalnak, hogy az öntudatlanságot az agykéregben a gátló csoportok számának növekedése okozhatja. Ezek az eredmények alátámasztják Greenfield elképzelését, miszerint az idegi együttesek alakítják az öntudatot.''

Na most szerintem ez annyiban áll,hogy a tudat ,tudatosság bizonyos fokú korlátozását,valóban indokolja ez a tény,de öntudatlanságról szó sincs,mert akkor nem lennének az ellenkező beszámolók.
Vagyis én /legalább is/ ebből arra következtetek,hogy az öntudatot semmiképpen sem az ,,idegi együttesek alkotják'',és kiváltképp nem az agyban ,,tanyázik'' az öntudat. Hiszen az agyunk is a tudatunkban van,és nem fordítva.
Szerintem a tudomány ott van meglőve ezekkel a dolgokkal,hogy a tudaton kívül akarja vizsgálni /mintegy objektumként/ a tudatot. Ez pedig akárhogy is nézem, lehetetlen.
Ez olyan ,mint hogyha én valahonnan kívülről,valami objektumból akarnám figyelni Önmagamat:)
Szóval ez olyan ,hogy én nézem magamat kívülről? Ki?... Ki a megfigyelő,és kit figyel?
És a tudomány akarja vizsgálni a tudatot,a tudaton kívülről,mint tudomány? ,mikor a tudomány is a tudatban van??? Ez egy kicsit vicces nekem:)