Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Biztos vagyok benne. :) Az, hogy tudatosan tehetjük e ezt,
2011. június 10. péntek, 22:27 | Aditi   Előzmény

Biztos vagyok benne. :)

Az, hogy tudatosan tehetjük e ezt, választva viszonyulás, tudatszint, lét-állapotok között, illetve változgatva azokat, és szerepeinket, viszont a mi kiváltságunk, az állatoknak ilyen nincs, de z nem azt jelenti, hogy attól még nem lenne teljes az életük. Sőt. Teljesebb, mint a legtöbb emberé, mert nem rendelkeznek ezekkel a képességekkel, amivel kételyt ébreszthetnének magukban, vagy olyan félelmet, amely megakadályozná, ha csak átmenetileg is őket abban, hogy éljenek, elfogadjanak, játsszák a szerepüket, tegyék a dolgukat, amelyet az általuk ismeretlen Istenük rótt rájuk.

Mi megismerhetjük a teremtőnket, tudhatunk róla, sőt, még utána is választhatunk, mit akarunk élni, és váltogathatjuk a megéléseink szintjeit, tudatosan befolyásolhatjuk, stb.

Ez a különbség. De ez nem megkülönböztetés, mert az összes rossz is vele jár ( a kétség, a bizonytalanság, a félelem, a vágy, amely nem a jelenről szól - az állatok soha nem vágynak olyasmire, ami nem életszerű......- stb.) de épp ezeke azok, amik tanulni sarkallnak, megismerésre, tudatosodásra, a képességünk, amivel megáldottunk használatára.

Ez egy kiváltság, ha úgy tetszik, egy képesség, amivel azonban feladatunk megtanulni élni, mert azért van, és nincs is nagyon más esélyünk, mert erre képesít és inspirál minket ez a képesség.. És minél inkább teljesítjük ezt, annál jobbá válik az életünk, mert kiegyenlítődést okoz. A képességünk a tudatosságra olyan min t egy kérdés, és a tudatosodásunk, amire kényszerít, ha akarjuk, ha nem, a válasz. Végül kiegyenlítődik, ilyen értelemben ez sem több, mint egy program, csakúgy, mint az állatok élete. Egy feladat, amit végül, előbb vagy utóbb beteljesítünk. :)

Nincsenek különbségek, és mégis vannak. :)

Namaszte

U.I: szerintem túl sok leveled van a levelesládádban, nézz utána..:)