Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fehercsongor képe
Kiválasztott az a nép
2011. június 10. péntek, 18:18 | fehercsongor

,amely kiválasztottnak hiszi magát,és eszerint cselekszik,szervezi életét.Kiválasztódik a nagy egységből és a kisebb egységekből ,amelyek körülveszik őt ,és környezetként kezdi felhasználni azokat.Vitatható , hogy mely elkülönülésekre , falakra , hártyákra ,szegélyekre,határokra van szükség ahhoz ,hogy egy bonyolultabb rendszer részei működhessenek a rendszer egészéért ( anélkül,hogy egymás kárára lennének ) ,de az biztos ,hogy a valamire való kiválasztottság felismerése , és a végrehajtásához szükséges elkülönülés fenntartása nélkül semmilyen katyvasszá folyna szét az ember , a bioszféra , a világ .Azonban az elkülönülés a közös alapból táplálkozik,az elkülönült (feladatra kiválasztódott részek ) oda térnek vissza .
Gyakorlatban az emberek számára az értékmérő a szándék ,és a cél : a rész csak önmagáért ( lehet úgy ? ), vagy a világfolyamatokkal tudatosan vagy ösztönösen összhangban , a többiekért jeleníti meg az általa hordozott különlegességét,egyediségét .
Ezt az önmagára és környezetére tett hatáson, a cselekvéseik eredményein lehet lemérni.Amely nép rombolásra,pusztításra választatott ki,az akkor működik eredményesen,ha mindent felbomlaszt,még önmagát is.Amely nép segítésre , gyógyításra választatott ki,tehát ellensúlynak,annak az eredményei jelen pillanatban még nem látványosak(inkább hiányukért reklamáltak ,mint túlreklámoltak ).Sok más viszonyítási rendszer is van ,amelyekben elhelyezhetők a népek,amelyek jellegét az összes szempont szerinti sajátos tulajdonságkeverék jellemzi.Üdvözlettel : felacso
U. i . : Mivel a nagy egész szempontjából nem tudjuk felmérni,hogy éppen időszerű -e a pusztítás vagy építés, és milyen mértékben,ezért célszerű belső hajtóerőnk szerint cselekedni,akár az árral szemben is. (Isten nem rasszista ,de a rasszista nép istene az .)