Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Én már régen szóltam hozzá, de mit ad Isten, pont olyan téma
2011. június 10. péntek, 13:54 | KatiPotter

Én már régen szóltam hozzá, de mit ad Isten, pont olyan téma van, amivel én rengeteget foglalkoztam már, az utóbbi időben is. A konklúzió: nem létezik kiválasztott nép. Ez egy illúzió, ami beviszi az embereke egy "mátrixba", ami eléri, hogy félelmet keltsen. Tök mindegy, hova születünk, egy a lényeg, hogy hogyan élünk. Az összetartás fontos, de ne olyan illúziók tartsanak már minket össze, hogy "kiválasztottak" vagyunk (az nem igazság alapú, nem igazi összetartás, szerintem az igazi az, mikor odafigyelünk egymásra és segítjük egymást). Amikor az ember nehéz helyzetbe kerül, úgy érzi, hogy nehezebbe az átlagnál (elő is fordulhat), átfuthat rajta ilyen gondolat, hogy mert "kiválasztott". Ki választotta, mire? A feladatainkat mi választjuk, akárhova születünk. A zsidóknál is van egy ilyen felfogás, és azt tapasztaltam eddig, hogy sok zsidó sem tudja megmagyarázni, hogy konkrétan mit értenek az alatt, hogy, kiválasztott.... Szóval elég furcsa ez az egész, vagyis ellentmondásos, hogy "kiválasztott" egy nép.... Egyáltalán bármelyik (tegyünk félre minden kettős mércét).
Logikus: Isten a szeretet. A szeretetnek igencsak ellentmondana, ha lenne kiválasztott nép, akivel kivételeznek vagy épp elbuktatják. Isten nem rasszista.... Mondhatjuk így is. :)
Szerintem nem létezik kiválasztott nép, kiválasztott ember sem, csak általunk választott dolgok, amiket követni szeretnénk. :) Na most már nem okoskodok, csak gondoltam, megosztom, ha már ennyit foglalkoztam vele.