Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tüdő
2009. május 25. hétfő, 20:45 | Noitsa

Szia!

Én 19 éves vagyok, de mégis már 2 durvább betegségen estem át. Elvileg logikus lenne hogy ennek lelki oka van, hiszen mindkettő tüdő-táji betegség, és a második alkalommal már radikálisabb beavatkozásra volt szükség.
Kb.16 éves lehettem, mikor nagyon hirtelen mellkasi fájdalmaim lettek, erős szúrást éreztem a szívem környékén, mely minden mozdulatra belenyilallt. Másnap délután már kórházban feküdtem: szívburok és mellhártya-gyulladásom volt. Két hétig voltam kórházban. Az okára nem jöttek rá, hiszen előtte nem volt semmilyen lázas betegségem, melyből gyulladás alakulhatott volna ki, a vizsgálatok pedig kimutatták, hogy autoimmun betegségről sincs szó.
Tavaly nyáron ugyanilyen hirtelen, hasonló fájdalmat kezdtem érezni a szívem körül, minden légzéskor. (ekkoriban nagyon jól éreztem magam, nem volt semmilyen durvább probléma az életemben)1-2 hét múlva mikor orvoshoz jutottam, kiderült hogy spontán PTX-em van (tehát ez is "ok nélkül" alakult ki).
Még aznap helyi érzéstelenítéssel két csövet nyomtak az összeesett bal tüdőmbe, amely igen fájdalmas volt, majd ezek után felpumpálták azt, amely még hasonlóan nagy fájdalommal járt. Ezután egy átlagos lélegzetvételnek az 5ödrésze is igen nagy fájdalmat okozott, mozogni pedig alig tudtam. Másnap már kínkeservvel, de fel tudtam ülni. Egyre jobban lettem, pár nap múlva pedig kihúzták a csöveket, összevarrtak és mehettem haza. Ezalatt egyáltalán nem unatkoztam a kórházban, a drága barátaim minden délután szórakoztattak.:)
Mivel úgy érzem tudatosan, és sok szeretettel a szívemben próbálok élni, máig nem tudom, mi lehet ezeknek a lelki oka, ha van egyáltalán, hiszen akkor elvileg minden ismerősömnek is ilyen durva betegségeken kéne keresztül mennie, aki nem él a legtökéletesebben, vagy rossz úton jár. Én nem érzem hogy rossz úton lennék, ezért akármennyire is gondolkoztam hogy mit rontottam el, nem jöttem rá, ezért hagytam fel azzal hogy rájöhessek. De ha már felajánlottátok ezt a lehetőséget, érdekel a véleményetek.:)

Noja