Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Na tegyük rendbe a dolgot, mert nagy itt a csúszás. Az fizikai
2011. június 08. szerda, 10:31 | HajduM   Előzmény

Na tegyük rendbe a dolgot, mert nagy itt a csúszás.

Az fizikai ember „paradicsomi” állapota az anyagba való lesüllyedés állapota igaz? Ha ez így van, akkor azt jelenti, hogy elvesztette Isteni mivoltát. A paradicsomi állapot a tudás és az öntudat nélküliség állapota. A démon aki istenként tünteti fel magát, minden erejével arra törekszik, hogy az embert kiszolgálja minden földi jóval „paradicsom” csak ne ébredjen öntudatára. Választ az ember a tudás és az élet fája között. Logikus, hogy nem az élet fáját választja, hiszen nem tudja mi a halál amit a démon beígért, előbb tudáshoz kell jutnia.
Az Isten, a valódi, a maga lelkét bocsátja az emberbe, ami az élet az igazság a tudás (gnosis) a fény, a végtelen bölcsesség igaz? Elmondhatjuk-e a paradicsomi emberről, hogy hasonlatos az élet és bölcsesség Istenéhez, vagy olyan élet nélküli, mint az ördög aki levettetett a földre (Aki a paradicsom ura is, ebben a stációban) amiért szembe szegült Istennel, a valódival. A földre való levettetés nem egyéb, mint a fényből való eltávolíttatás, tehát maga a halál állapota. Az élet, a bölcsesség, a fény hiánya.

Az ember tehát akkor támadott fel tulajdonképpen amikor birtokába került a tudás, akkor kapta meg az életbe való beavatást, akkor vágyódott, hogy elérje Isteni állapotát, akkor ismerte fel Isteni mivoltát, öntudatra ébredt.

Ki mondta neked, hogy meztelen vagy, kérdezi az ördög, ami arra utal egyértelműen, hogy addig még annak sem voltak tudatában

A paradicsomból való kiűzetés szükségszerű, hiszen azt az élet nélküli démon uralja, aki nem viselheti el az életet, a fényt az Isten bölcsességét, hiszen éppen ez ellen lázadt fel. Az átkok is jól mutatják, hogy egyből uralmat helyez arra a világra amely életteret biztosítana az öntudatára ébredt embernek, vagyis a tudás az élet a szabadság világát.

A paradicsom tehát az az állapota az embernek, amely a fizikai léthez köti, amely fizikai létében a démonoknak engedelmeskedve mindent földi jót megkap, csak ne ébredjen fel ne léphessen ki az ördög uralma alól. Így képzeli az isten szellemét rabságban tartani az ördög az isten formája által, vagyis Ádám, vagyis az ember által. A nagy ember (Adam Kadmon) megdolgoztatja az Ördögöt, megformáltatja vele az embert a föld porából, majd a valódi Isten saját szellemét bocsátva a formába, elveszi azt az ördögtől… :)) Így semmi nem marad az ördögé. A test vissza kerül a porba a lélek és a szellem pedig Istenhez. Amikor aztán az utolsó ember is felébred, az ördög léte okafogyottá válik. Az emberen való uralkodásán múlik a léte.

Jézus megkísértésének is ez az oka. Azt mondja az ördög, neked adok mindent, csak engem szolgálj, maradj az anyagba, ne tanítsd az embereket mert minden felébredett kikerül az ördög és démonvilága hatalma alól. Erre Jézus fogja magát és felvilágosítja az embereket a valódi minőségükről, elmondja a tékozló fiú történetét és mindenkivel megérteti, hogy a helyük nem a paradicsomban tehát a földi világ öntudatlanságában van, hanem a világ teremtő bölcs atya "házában" messze a földi világ szenvedéseitől...

Az ember nem a paradicsomba vágyik vissza, hogyan vágyhatna az öntudatlanságba és az anyag rabságába az Isten szelleme?