Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Szerintem az úgy nevezett paradicsom nem volt tökéletes, és
2011. június 08. szerda, 6:57 | HajduM

Szerintem az úgy nevezett paradicsom nem volt tökéletes, és elégedettség sem volt benne. A paradicsom inkább egy steril állomása volt az emberi létnek, mintha egy anya méh-ben éltek volna. A teljesség itt igen csak korlátozva volt, egyszerűen szükségszerű eseményként jelenik meg, hogy az ember onnan kikerüljön. A "kígyó" éppen arra a hiányra hívta fel az ember figyelmét, ami nem volt meg a paradicsomban, éppen nem voltak öntudatuknál, éppen, hogy abszolút uralom alatt álltak és amikor tudatosak lettek önmagukra, akkor vették észre, hogy az ahol, és amiben élnek tulajdonképpen egy börtön.

Én hiszem, hogy semmi nincs ok és cél nélkül, így az sem volt ok nélkül, hogy őket ott öntudatlan állapotban tartották és annak is igen határozott célja van, hogy a kígyó "ki segítette" onnan őket.

Én nem szeretnék abban a "paradicsomban" élni. Sokkal inkább kívánkozok vissza a végtelen bölcsesség mennyei szféráiba, mint annak a démon-istennek a börtönébe amit paradicsomnak nevezünk az elzsidósított egyébként Sumér teremtéstörténetből. Sajnos komoly kérdéseket vet fel ez a teremtés-történet ebben a formában. Érdemes néhány gnosztikus történetet mellé olvasni, igaz, hogy kissé össze kavarja az embert, de jelentősen tágítja a teremtés körüli lát-képet