Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
szeklice képe
Együttrezgés, de mivel?
2011. június 02. csütörtök, 12:12 | szeklice   Előzmény

Látom, nagy gondban vagy Kirsikka..

Épp a virágokat locsoltam, amikor eszembe jutott, hogy régen nekem volt kedvenc virágom /rózsa/, most meg nincs külön kedvenc, hanem a VIRÁG van. Mint ajándék. Mint az élet mosolya a mindennapjaimban....

Mi változott bennem, ami ezt a felismerést okozta?
A virágok választéka nem sokat, azok ott nyílnak a kertemben minden évben.... hanem a látásmódom:-)

Amikor mi emberek egyre gyakrabban kényszerülünk "belátogatni" benső világunkba, benső valóságunkba, ezzel párhuzamosan állandóan összevetjük ezt a külső valósággal. Keressük a rendet, a szabályszerűségeket, a sémát, ezt pedig azzal találjuk meg, ha felfedezzük az okot, majd annak hatását.Kell, hogy kiszámítható legyen minden, mert ez adja biztonságérzetünket, komfortérzetünket.
A blogjaidban, hozzászólásaidban általad említettek miatt én azt gondolom, hogy életed e szakaszában elérkeztél arra a felismerésre, hogy a magatartásod, véleményed és attitüdöd valamint az értékrendjeid NEM SIMULNAK EGYMÁSRA! Ez hatalmas elégedetlenséggel jár, mert /láthatóan/ zűrzavart, bizonytalanságot okoz Benned. Felismerted, hogy változtatnod kell!
E blogodban azt írod le tulajdonképpen, hogy amikor ellátogatsz a templomba, akkor a minimális korrektség szintjén teljesítesz, mert még a Nagyszüleid/Unokatesód iránt érzett érzelmeid, és a beléd nevelt értékrendek alakítják döntéseidet.
A szemléltetés kedvéért én most bemásolom ide, hogy /a teljesség igénye nélkül/ milyen értékkövető típusok vannak, de ez nem szentencia, hiszen kevert típusok többen lehetnek. Íme:

szociális értékek (szeretet, család, hűség, barátság, szolidaritás)
- az igazság mindenek felett, mint fő érték
- vallásos értékek
- az önmegvalósítás
- a pénz, a haszon
- a hatalom, mások dirigálása, mint legfőbb érték
- az alkotás, a teljesítmény, a verseny, legelsőnek lenni az érték
- a szépség, a harmónia, mint fő érték
- a fiatalság, az egészség, mint legfőbb érték.
etc., etc.

Ezen /főbb/ értékek fogják alakítani bennünk a meggyőződést, táplálják a tradíciókat, alakítják hitünket valamiben/valakiben.
Ezek mentén hozzuk meg mindenkori döntéseinket is.
Igen ám, de egyszerre nem követhetünk egymással ellentétes értékeket, mert az neurotizálhat, zűrzavart okoz bennünk! Nálad most Kirsikka ez történhetett, hogy a családod tradíciói/vallásos értékeid szembe kerültek valamelyik égetően fontosnak tartott értéke(i)ddel /önmegvalósítás?/.

Amint fentebb írtam, általában szeretjük, ha az történik, amit várunk, amit bejósolunk magunknak, és félünk a zűrzavartól, mert az maga a bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság. Sőt maga a RÉM számunkra, amivel együtt maradni nem kívánatos...
Ilyen működés mentén aztán következetesen ugyanúgy reagálnánk a valóságra.
De ez a fajta változatlanság egy rabság a félelem tömlöcében. Félünk attól, hogy elveszítjük ezt a biztonságot adó látásmódunkat, és nem teszünk szert egy másikra, mert hisz' az újabb majd bizonyára mekkora zűrzavart okozhat benn-kinn??? Jujj! Nincs garancia!!!
S itt van a dilemma: van már valami megszokott régim, amivel rendelkezem, és lehetne új és jobb másom, de ahhoz el kell/ene engednem a régit.

Amikor felismerem a változtatás szükségét /márpedig mindig minden változik/, kezdem átélni a halál/újjászületés misztikáját. Ezt a számomra megfoghatatlan energiát kell tehát működtetnem az életemben. Megfoghatatlan azért is, mert csupán bízhatok benne, nem garantál semmit előre.
Illetve igen.
A látásmódom mindig megteremti a valóságomat! A természetben is akkor tudok felszabadultan gyönyörködni, ha bennem is ott van a felszabadultság, az engedés, a szemlélődés.Látom a valóságot, és nem VETÍTEM a valóságot./lásd virág/

Igaza van Aditinek, amikor azt mondja: menj vissza a templom/ok/ba. Ott a te benső templomod valósága ölt mindig arcot. Szenteld meg a teljes figyelmeddel az életedben MOST megjelenő valóságot, azzal már szeretni tanulod:-)
Ha ez a figyelem-működés beindul és letisztul Benned, akkor egyre magasabb energia-működésbe kerülsz, és maguktól leválhatnak rólad azok a valóságok, amelyek nem ezzel rezegnek.
Tedd hát ezt most, kedves ropogós Cseresznye!:-)

szeklice