Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Kirsikka
2011. június 02. csütörtök, 0:44 | Aditi

Tudatosság: tudni, hogy nagyobb látószögben látod már a dolgokat, mint (valószínűleg!) a legtöbbjük, és örülni ennek.

Alázat: tudni, hogy mindenki ott tart, ahol, és éppen annyi erővel és ellenerővel birkózik. amekkorát a helye, tudatossága rá mér. Ezért senkinél sem vagyunk se többek, se kevesebbek, bármennyit tudunk, bármekkora a hatalmunk, a tudatosságunk, mert a legfőbb feladatunk mindig mindet szeretetben megélni. Minden, amit tudunk, megtanultunk, amivel bírunk azért van, hogy szeretettel használjuk a magunk és mások javára. Legfőképp a tudatosságunk, mert az a földön a legnagyobb hatalom.

Szeretet: elengedni az összehasonlítást. Úgy kapcsolódni a "régiekhez", hogy ne mint "régieket", vagy valakiket lásd, akik ilyenek, vagy olyanok, ennyivel többet vagy kevesebbet tudnak vagy látnak, hanem mint embereket akik ugyanúgy a boldogságot akarják megélni és azt keresik, ahogy egykor és olykor még mindig Te is. És számukra a megnyugvás, és a felemelkedés lehetősége a te ítélet-mentes és őszintén nyitott viszonyulásodban rejlik, amikor csak engeded hogy legyél nekik, ahogy azelőtt is, és félretéve önmagad és a tudásod jelentőségét, valamint azt, mennyit tanultál azóta, amióta utoljára ott jártál, teljes és egyszerű önátadásoddal nekik szenteled a nyugodt figyelmed, és őszintén rájuk vagy kíváncsi.

U.I.: a gőg nem bűn. Csak ego. A keresztények nevezik az ego megnyilvánulásait bűnnek, azért, mert ezt használták fel a hatalomért az egyház és az államok képviselői a tudatlanok és hatalom-nélküliek ellen. Az ego nem bűn, csak hiányos tudás, lelki sebekből származó, nem látás okozta cselekvés és érzés és gondolkodás-kényszer. hamis énkép és hamis világkép, amit a kegyelem, a szeretet és a megbocsátás oldoz fel.

Ha ezt tudjuk, és egységben vagyunk képesek szemlélni önmagunk teljességét, elfogadjuk és feloldjuk a saját hamis viszonyulásunkat a világhoz és önmagunkhoz, képessé válunk a tisztánlátásra és a tiszta szeretet megélésére önmagunk és mások iránt. És ezzel feloldjuk a kereszténységnek nevezett vallás ránk-erőltetett hamisságát, tévedéseit (ego-ját.)

menj vissza templomba és éld ezt.

:)

namaszte