Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Én is szétszedtem a játékaimat állandóan. A karácsonyi
2011. május 30. hétfő, 13:55 | HajduM   Előzmény

Én is szétszedtem a játékaimat állandóan. A karácsonyi távirányítós autó két napig őrizte meg eredeti formáját.
De ez egy fizikai tárgy. Szedd szét a szervezetedet. Tedd külön tálba a májadat, a veséidet a a lépedet, a beleidet és így tovább...

És kezd el megismerni magadat általuk. Szólj ha sikerült...

Ugyanígy válaszd szét a lelkedet a szellemedet, a gondolataidat külön edénybe, az érzelmeidet külön, egy másikba az egódat, egybe az elmédet... külön mindet szépen.
A szerveidet külön...

Hogyan lehetne egy élettelen tárgyat egy élő szervezethez, főleg gondolatisággal és lelkiséggel rendelkező lényhez hasonlítani?... Hogyan is tudná az ember azt szétszedni, és ha szét szedte miként rakná össze?

Vagyis a viszonyok megnyilvánulásait tudjuk analizálni. A hatásokat, a jelenségeket. De az ember nem lehet szétszedni, sem a testét sem lelkét sem szellemét.

Az egó és elme és a többi csak elnevezések, ezek a jelenségek egy rendszert alkotnak, amelyből nem lehet kivenni egy egy aspektus és önmagában vizsgálgatni...

Nem lehet

Az ember nem vattával kitömött játék maci sem nem műanyag autó...
Nem jó példa ez most...

Amúgy jobb lenne nekünk ha elfogadnánk, hogy csak úgy vannak a dolgok, és nem akarnánk megfejteni, hanem rábíznánk magunkat Istenre és a bölcsességre, amely környezetünkké tette ezt a világot.

Már a megismerés és megváltoztatás szándéka önmagában Istenellenes, abszolút hitetlenség...
Ebben élünk. Az átváltozás pedig nem egyéb, mint visszaváltozás gyerekké, de nem lehetünk gyerekek többé, hiszen akárhogyan is próbáljuk, nem tudjuk meg nem történtnek tenni mind azt ami eddigi életünkben ért és formált minket.

Óriási feladat, hogy beteljesítsük Jézus kijelentését: Senki nem mehet a mennyek országába, aki úgy nem fogadja azt, mint gyermek...

Tegnap voltam a szintézis szabad egyetem nyílt napján. Sok érdekes dolog mellett erre is kaptam némi választ. Mindamellett Jézus nem azt mondja, hogy gyermekké kell vissza változni, hanem olyan nyitottsággal hiedelem és előítéletmentesen kell fogadni, mint egy gyermek... A mennyek országába való belépés kulcsa tehát a gyermeki lét ismerete és kialakítása magunkban, túl ezen az Isten atyaként való elfogadása, amit leginkább a szülőktől kapott minták akadályoznak leginkább...

Ezeket kell tehát lebontani magunkról és nem elme és egó-gyilkossá kell válni, meg szétszedni és összerakni, hanem úgy kell fogadni egyrészt, mint az atya gyermeke, másrészt mint ahogyan egy gyermek fogadja a világ jelenségeit.

"A kiüresedés, az elme megszűnését jelenti, amikor megértett mindent az ember, akkor megszűnik az egó, megszűnik az elme, egyszerűen azért mert megszűnt a világgal szembeni várakozás, az elvárások. Nincs semmi ami vonzódna a világból az emberhez, Nincs mit tovább feldolgozni. A feldolgozó rendszer akkor áll le, amikor nem táplálódik tovább. Ezzel megszűnik a személyiség."

Itt a kulcs. Amikor a személyiség felszámolódik akkor válik olyaná az ember, mint egy gyermek, és mivel újjászületésről beszél Jézus, itt szigorúan az újszülött állapotát kell figyelembevennünk. De sajnos még az is szennyezve van előző nemzedékek problémáival, az anya érzelemvilágával és miegyébbel.

Semmit nem kell szétszedni.

Fel kell deríteni a jelenségek közötti kapcsolatokat, feldolgozni átdolgozni mindazokat az ingereket amelyekre reakció képesek vagyunk valamilyen szempontból, és amikor nincs már viszonyulásunk a világhoz, teljesen szabadon rá tudunk csodálkozni, mint egy tiszta lelkű és szellemű gyermek.

Ez az út és a földi léteink célja...