Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Érdekes, hogy miközben EGY-ségről beszél mindenki, addig az
2011. május 30. hétfő, 8:08 | HajduM

Érdekes, hogy miközben EGY-ségről beszél mindenki, addig az egyént is szét daraboljátok, és egóról meg elméről külön-külön beszéltek. A kiüresedés, az elme megszűnését jelenti, amikor megértett mindent az ember, akkor megszűnik az egó, megszűnik az elme, egyszerűen azért mert megszűnt a világgal szembeni várakozás, az elvárások. Nincs semmi ami vonzódna a világból az emberhez, Nincs mit tovább feldolgozni. A feldolgozó rendszer akkor áll le, amikor nem táplálódik tovább. Ezzel megszűnik a személyiség. Azt gondolom, hogy ez a megvilágosodottság állapota. Ebben az állapotban az ember nem kommunikál, nem fogad információt és nem is ad ki. Nincs mit feldolgozzon, sem bejövő, sem kimenő információ nincs. Ez a Buddha tanítása: A csend...

Mi akik itt írogatunk és tanácsokat osztogatunk egymásnak nem igen közelítettük még meg ezt a szintet.

Senki.

Két világot különböztetünk meg alapvetően. Az exotérikus, és az ezotérikus világot. Az exotérikus az külső kör ha lehet ezt mondani, ahol az emészthető az egyszerű képzetlen ember számára is elfogadható populáris "vallási és filozófia" utakat lehet járni. Ez tulajdonképpen a laikus tömeg világa, akiknek szükségük van mások "papok, guruk, mesterek" vezetésére, irányítására.

Az ezotérikus ezzel szemben, zárt rejtett tudások világa, ahová beavatottak, léphetnek be, akik maguk lépnek kapcsolatba azokkal a szellemi erőkkel, amelyek tovább viszik őket útjukon.

A két világ között nincs automatikus átjárás, hanem fokozatosan, valahol elkezdve, egy mester tanításai mentén (kövess engem) kell eljutni az egyre világosabb és elmélyültebb szintekre ahogyan ezt Jézus tanítása is mutatja, mikor megkérdezik a tanítványok, hogy miért beszél példabeszédekben, és erre Jézus mondja, hogy: Nekik példákban beszélek, de nektek nyilván... Tehát a külső és a belső világ egyértelmű megkülönböztetését mutatja be.

A beavatottak világa, nem való az avatatlanoknak. Nem értenék meg, félnének tőle, és csak pocskondiázás tárgya lenne (ne dobj gyöngyöket, disznók elé).

Én egyszerűen tudomásul veszem, hogy nem rég indultam ezen az úton, és mesze tartok a belső kör beavatottjainak világától. És valóban nem is tudnék mit kezdeni a tudással, adekvát képességek, lelki és tudati felkészültség nélkül.

Ezért nem is tudok mit kezdeni az olyan megnyilvánulásokkal amelyek valamiféle megvilágosodásról beszélnek, mikor maguk sem tudják, hogy az mi? Azt gondolom, hogy rátaláltam valamire, egy útra, ami elvezethet a belső kör világába, és ezt pontosan azért osztom meg, hogy mindenkivel, hogy hasznára váljon.

Azt hiszem kijelenthetem, hogy még eddig senki nem osztott meg ilyen jellegű információt ezen a fórumon. De mivel most már van rá példa, esetleg rákapcsolódhatna akinek kedve van és egy-egy belső probléma felgöngyölítésének a menetét maga is bemutathatná, nem beszélve a további használatban lévő önismereti módszerek bemutatásáról, természetesen nem másokat kioktató okoskodásokba fullasztva, hanem saját élmények megosztásának az útján...