Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Kösz, csak azt nem értem, miért írtad ezt, mert amit én leírtam,
2011. május 29. vasárnap, 23:28 | Aditi   Előzmény

Kösz, csak azt nem értem, miért írtad ezt, mert amit én leírtam, merthogy én is erről írtam, és tapasztalat alapján. :) Épp a testemre való figyelésre tanít most nagyon az életem, és a napom minden percében tapasztalom a szellemi gyümölcseit. :)

Azért köszi, de olyan, mintha inkább Mikinek szólt volna ez a levél. :)

Egyébként nagyjából így van, ahogy írod, egy két kitétellel.

1. "Ennek a folyamatnak lesz az eredménye az a (vágyott) kiüresedés, amit Te említesz, amiben már ott van a Benned lévő tartalmak nevén nevezése, ami maga a MEGÉRTÉS. Már kérdések nélkül."

az irány valóban úgy tetszik a kiüresedés felé tart, azonban van itt egy csapda. Ez még mindig nem a teljes kiüresedés, ugyanis, az elme az, amelyik ért. Az a folyamat amit leírtál, az, amiről én is írtam: a töltésektől (érzelmi és gondolati terheltség (káosz) való megszabadulás. A belső csendben megértésre való igény sincs, sőt maga a megértés sincs jelen. Azt nem az elménkkel gyakoroljuk.

2. ugyanakkor egy szóval sem mondtam, hogy nem lenne az elme ilyetén tanítása hasznos, vagy fontos, Miki valószínűleg itt is tart, hiszen ezért fedezte fel, buzdítottam is.. csak annyit állítottam, (miután leírtam a technika működésének hátterét), hogy ez még nem vezet el a teljes kiüresedésig. Ez nem az a technika, ami erre való elsősorban. (ellenben a testre meg a légzésre figyelés igen!! - amiről meg te írtál.)

és ezt azért tettem, mert ha valaki innen továbblép, akkor tudnia kell ezt, különben könnyen beleragad az elme csapdájába. Azt hiszi, hogy kiüresedett.

Ezt meg onnan tudom, hogy évekkel ezelőtt megéltem.

namaszte